Frauda bancara - Cum evolueaza actiunile BRD pe bursa

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 14:25
2178 citiri
Frauda bancara - Cum evolueaza actiunile BRD pe bursa

Actiunile BRD au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 1,6 milioane de lei, din care 780.000 de lei au reprezentat valoarea unui deal, in prima parte a sedintei de la Bursa de la Bucuresti.

Actiunile BRD au scazut cu 0,38%, la 7,8 lei, iar titlurile Fondului Proprietatea au coborat cu 0,19%, la 0,539 lei.

Brokerii spun ca evolutia actiunilor BRD nu a fost influentata de ancheta DIICOT privind posibile fraude bancare, investigatie in care apare si numele directorului general adjunct al institutiei de credit Claudiu Cercel.

"Evolutia pretului actiunilor BRD se incadreaza in tendinta generala a pietei. In plus, actiunile BRD erau deja pe scadere de vreo trei luni", a afirmat un broker.

Banca a anuntat ca activitatea sa nu este afectata de ancheta DIICOT si ca ramane la dispozitia autoritatilor pentru a furniza orice informatie necesara legata de acest caz.

DIICOT audiaza, joi, o suta de persoane, intre care angajati ministeriali, intr-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzand la locuintele a 50 de suspecti si la sediile societatile acestora in Bucuresti, Ilfov, Calarasi si Giurgiu.

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,21% in prima parte a sedintei, intr-o piata apatica si unde tranzactiile cu actiunile BRD (BRD) si titlurile Fondului Proprietatea (FP) au asigurat 78% din lichiditatea de doar 2,5 milioane lei.

Piata a fost pe scadere usoara inca din primele minute, iar variatiile preturilor au venit in cadrul unor tranzactii cu volume foarte reduse de actiuni.

La ora 13:00, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era pe minus cu 0,23%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,36% sub nivelul de miercuri. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), se situa cu 0,61% mai jos fata de ziua precedenta, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, era in scadere nesemnificativa, cu 0,09%.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era cu 0,59% sub sedinta anterioara.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de numai 2,5 milioane lei (567.000 euro), valoare cu 30% sub rulajul din prima parte a zilei precedente, de 3,6 milioane lei (803.000 de euro).

#actiuni BRD frauda bancara, #actiuni BRD Bursa Bucuresti, #frauda BRD , #Stiri Bursa