Formula 1 va fi cotata la bursa incepand din acest an

Marti, 30 Aprilie 2013, ora 17:55
1466 citiri
Formula 1 va fi cotata la bursa incepand din acest an

O parte din capitalul Campionatului Mondial de Formula 1 urmeaza sa fie introdusa anul acesta la Bursa de principalii proprietari ai fondurilori de investitii CVC Capitals Partners, a anuntat recent Bernie Ecclestone, conducatorul celei mai importante competitii automobilistice din lume, citat de presa britanica.

'Ne-am pus de acord sa facem acest lucru. Va fi anul acesta si va functiona. CVC se ocupa de asta si face tot ceea ce trebuie', a precizat Ecclestone, citat de cotidianul Daily Telegraph.

Aceasta operatiune, prevazuta initial pentru anul trecut, urma sa genereze 2 miliarde de euro la Bursa din Singapore, insa a fost amanata din cauza contextului economic si financiar. Acesta a fost motivul pentru care CVC a decis sa vanda in mod direct o parte din actiuni altor investitori, pentru a recupera o parte din investitie.

'Imi place sa lucrez cu oamenii care reprezinta aceste fonduri, iar ei nu mi-au cerut deloc sa gasesc un succesor', a adaugat Ecclestone, in varsta de 82 ani. Inlocuirea sa parea, insa, o prioritate pentru CVC anul trecut, cand se dorea prezentarea unei imagini mai moderne potentialilor investitori in Formula 1, condusa in continuare de 'Bernie' prin intermediul societatii Formula One Management (FOM).

Campionatul Mondial de Formula 1 are anul acesta in calendar 19 Mari Premii, intre care unul in Australia, doua in Orientul Mijlociu (Bahrein si Abu Dhabi), trei pe continentul american (Canada, SUA, Brazilia), sase in Asia (Malayezia, China, Singapore, India, Coreea de Sud, Japonia) si alte sapte in Europa (Spania, Monaco, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Belgia, Italia).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#listare Formula 1, #Formula 1 Bursa , #Stiri Bursa