Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul Proprietatea a vandut 23,6% din Conpet pentru aproape 100 de milioane de lei

Fondul Proprietatea a vandut 23,6% din Conpet pentru aproape 100 de milioane de lei


Fondul Proprietatea /FP/ a vandut la Bursa de Valori Bucuresti /BVB/, prin plasament privat, 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploiesti, valoarea tranzactiei depasind 99,79 milioane lei.

"In urma finalizarii procedurii de plasament privat pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a actiunilor ordinare detinute de Fond in Conpet, anuntata ieri, numarul final al actiunilor oferite este de 2.047.095 actiuni ordinare emise de Conpet, iar pretul per actiune este de 48,75 lei', precizeaza o raportare a FP transmisa joi BVB, potrivit Agerpres.

In urma tranzactiei, Fondul mai detine 524.366 actiuni Conpet, participatia sa diminuandu-se de la 28,7% la 6,1%.

Conpet, societate aflata sub autoritatea Departamentului pentru Energie, are ca activitate de baza transportul de titei, gazolina, etan si condensat prin conducte si cu vagoane cisterna pe calea ferata, in scopul aprovizionarii rafinariilor din Romania si din Balcani cu titei din productia interna si din import si cu derivate ale acestuia.

In vara acestui an, FP a mai vandut pe bursa, prin plasament privat, pachete de actiuni detinute la Romgaz si Transelectrica.

Fondul Proprietatea a incheiat trimestrul al treilea din acest an cu o pierdere neta neauditata de 70 de milioane de lei, fata de un profit net de 20,6 milioane de lei, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului trimestrial postat pe pagina de internet a Fondului.

Pentru perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie 2014, profitul net a urcat la 984,5 milioane lei, fata de un rezultat net de 535,2 milioane lei in intervalul similar din 2013.

"Principalul factor care a contribuit la cresterea profitului in primele noua luni ale anului 2014 a fost castigul contabil net din vanzarea participatiilor din portofoliu, iar pierderea inregistrata in trimestrul incheiat la 30 septembrie 2014 a fost datorata in principal pierderii contabile nete din vanzarea detinerilor din portofoliu in cursul trimestrului", se spune in raport.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1716 ori