Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Din 2006 se vor introduce masuri de combatere a evaziunii fiscale in sectorul agricol

Din 2006 se vor introduce masuri de combatere a evaziunii fiscale in sectorul agricol

De la anul ministrul Agriculturii, Padurii si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur, vrea sa introduca o serie de masuri pentru combaterea evaziunii fiscale in sectorul agricol.

Una din aceste masuri ar putea fi obligativitatea licentierii depozitelor si silozurilor si relicentierea morilor, pentru a putea fi contorizate electronic cantitatile care se ruleaza, ca si personalizarea painii prin ambalare sau stantare.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, consumul fiscalizat de paine a scazut de la 100 de kilograme de paine pe an pe cap de locuitor, in 1997, la 23 de kilograme de paine pe an pe cap de locuitor, anul trecut.

Nedeclararea productiei arata un nivel ridicat al evaziunii fiscale. Potrivit statisticilor, consumul de paine la nivelul anului 1977 indica un consum de 2,3 milioane de paine, iar in 2004, acesta se situa la 0,5 milioane de tone.

"In mod real, consumul de paine anual pe cap de locuitor este de 170 de kilograme", spune ministrul Agriculturii.

Estimarile arata o evaziune de 3.500 de miliarde lei vechi reprezentand TVA neplatit la paine, 1.100 miliarde de lei vechi TVA neplatit la faina, 120 de miliarde, impozit neplatit la paine si 40 de miliarde, impozit neplatit la faina.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 815 ori