Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSA: 2008 ar putea fi ultimul an de crestere cu doua cifre a pietei romanesti de asigurari

CSA: 2008 ar putea fi ultimul an de crestere cu doua cifre a pietei romanesti de asigurari

Anul 2008 ar putea fi ultimul de crestere cu doua cifre a pietei de asigurari, avand in vedere actualul context economic, dar evolutia din 2009 va depinde si de masura in care asiguratorii reusesc sa convinga potentialii clienti de utilitatea incheierii unei polite, a declarat astazi seful CSA,relateaza Newsin.

"Evolutia pietei de asigurari poate depinde de masura in care asiguratorii si brokerii de asigurari reusesc sa convinga de utilitatea incheierii unei asigurari", a spus presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Intrebata daca anul 2008 va fi ultimul cu cresteri de doua cifre pentru asigurarile din Romania, Toncescu a afirmat ca " sunt destule argumente in favoarea unui raspuns afirmativ la aceasta intrebare".

Anul trecut, piata romaneasca de asigurari a crescut cu 22,4% fata de 2007, pana la un volum de prime brute subscrise de 8,8 miliarde lei (2,4 miliarde euro). Insa afacerile asiguratorilor au incetinit puternic in primul trimestru al acestui an, primele brute subscrise insumand 2,4 miliarde lei, in crestere cu 1,5% fata de aceeasi perioada din 2008, in conditiile in care avansul asigurarilor generale a compensat scaderea de pe segmentul de asigurari de viata.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 793 ori
Citeste mai multe desprepiata de asigurari asigurari de viata