Criterii de selecție a brokerului de bursă

Vineri, 07 Ianuarie 2022, ora 17:21
2050 citiri
Criterii de selecție a brokerului de bursă
bursa FOTO: Shutterstock.com

Bursa este una dintre cele mai căutate oportunități de investiție de către companiile mijlocii și mari și, mai nou, și de către firmele mici aflate la început de drum în lumea afacerilor. Listarea acțiunilor propriei companii la bursă sau investiția acțiunilor unor companii mai mari poate fi un lucru greu sau ușor de făcut, în funcție de modul de abordare ales. În acest punct de răscruce, intervin brokerii de bursă cu experiență.

Ce anume face un broker de bursă

Un broker de bursă este o entitate juridică autorizată și recunoscută de către ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) care negociază și încheie tranzacții în numele clienților săi.

Pentru a putea avea acces la bursă în calitate de persoană fizică, este necesar să deschizi un cont la una din firmele de brokeraj existente pe piață. În felul acesta, vei avea acces la bursă și la întreaga listă de companii listate aici.

Rolul unui broker este crucial de cele mai multe ori, deoarece experiența sa poate fi o reală portiță de scăpare din situații importante din punct de vedere financiar. Pierderile înregistrate în cadrul investițiilor la bursă pot fi puncte de declin dacă sunt investite sume mari.

În momentul în care vei începe să colaborezi cu un broker de bursă, vei putea deschide un cont online discreționar care să fie asistat de broker. În cadrul acestui tip de cont, clientul deleagă un profesionist să se ocupe de investiții, inclusiv de luarea deciziilor de investire.

Costurile de tranzacționare presupuse de pachetele disponibile pentru contul discreționar variază între 0,50% și 0,70%, în funcție de rulaj (mai mic sau mai mare de 700.000 RON). Comisioanele diferă de asemenea, în funcție de tipul acestora, având o valoare cuprinsă între 0,10% și 0,25%, sau pot avea o valoare fixă.

Adițional, sunt aplicate și alte tipuri de comisioane, cum sunt cele pentru performanța obținută sau cele specifice pentru diferite operațiuni. Indiferent de valoarea acestora, investițiile la bursă îți pot aduce sume consistente de bani care să facă aceste comisioane complet insesizabile.

Caracteristici esențiale ale unui broker de bursă

Un broker de bursa trebuie ales ținând cont de anumite caracteristici, care de altfel sunt esențiale pentru succesul tău financiar. Alegerea brokerului este la fel de importantă precum alegerea unei instituții bancare pentru o finanțare.

Atunci când vei alege brokerul, ia în considerare următoarele caracteristici de bază:

  • experiența în domeniul financiar, mai ales în activitatea desfășurată la bursă;
  • abilitatea de a te ține la curent cu noutățile din domeniu atunci când ai nevoie;
  • abilitatea de a oferi consiliere financiară ținând cont de riscurile și oportunitățile de piață;
  • calitatea serviciilor oferite;
  • profesionalism în abordare;
  • portofoliul de produse oferit.

De ce să colaborezi cu un broker

Lipsa de experiență în domeniu își spune cuvântul cu ușurință, mai ales atunci când este vorba despre investiții financiare, în special cele de mari proporții. În afară de acest motiv principal, ce altceva te-ar putea determina să apelezi la serviciile unui broker? Iată o listă cu principalele beneficii ale unei colaborări cu un broker:

  • ești ținut la curent tot timpul cu privire la schimbări, pierderi și câștiguri;
  • ai acces la monitorizarea evoluției portofoliului tău;
  • primești consiliere financiară, dar tu ești cel care ia deciziile de investire;
  • vei fi ajutat să creezi un portofoliu diversificat;
  • vei cunoaște cu mai multă acuratețe riscurile și avantajele produselor;
  • îți vor fi recomandate instrumentele financiare potrivite pentru tine;
  • ești ghidat pe parcursul întregului proces de investire;
  • experiența brokerului este un atu pentru tine, mai ales dacă ești novice în domeniu;
  • oportunitățile de dezvoltare sunt vizibil mărite, deoarece vei fi informat cu privire la oportunitățile existente.

Relația cu un broker de bursă devine ceva solid, de încredere, de aceea este indicat să îți alegi brokerul după ce ai analizat toate ofertele și atuurile sale. Succesul său se va reflecta în al tău, deoarece experiența în domeniu și abilitatea de a consilia eficient sunt într-adevăr aspecte definitorii.

Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele de energie în ianuarie 2024 – TradeVille
Resursele De Energie In Ianuarie 2024 In luna ianuarie 2024, resursele de energie primara au scazut cu 1.5%, totalizand 2,648.5 mii tone echivalent petrol (tep), in timp ce resursele de energie...
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Performerii din ultima lună de la BVB – TradeVille
Top Performerii Din Ultima Luna De La BVB Top performerul de la BVB din indicele BET din ultimele 4 săptămâni a fost OMV Petrom, care a înregistrat o apreciere de 9% in contextul propunerii de...
#bursa, #broker bursa , #Stiri Bursa