Compania Christian Dior va fi listata la BVB

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 15:34
1759 citiri
Compania Christian Dior va fi listata la BVB
Bursa de Valori Bucuresti

Compania Christian Dior va fi listata pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), oferind astfel investitorilor posibilitatea diversificarii plasamentelor.

Christian Dior este o companie de tip holding, cu sediul in Franta, care comercializeaza o gama variata de bunuri de lux.

Compania reuneste marci precum Christian Dior pentru haute couture, Moet&Chandon, Dom Perignon, Hennessy pentru vinuri si bauturi alcoolice, Louis Vuitton, Fendi, Donna Karan pentru accesorii si articole din piele, Christian Dior, Guerlain, Givenchy pentru parfumuri si cosmetice, TAG Heuer, Hublot, Zenith pentru ceasuri si bijuterii, Sephora, Le Bon Marche pentru retail selectiv.

Intr-un raport realizat de Tradeville, cel mai mare broker online din Romania, se arata ca rata de crestere a cifrei de afaceri a companiei din ultimii 10 ani este de 5,9%, iar cea a profitului net de 17,6%, in timp ce rata de crestere a dividendului este de 10,5%, fapt ce plaseaza compania in esalonul superior al grupului.

Cresterea indicatorilor financiari ai companiei au fost corelati cu dinamica pietei internationale, in primul semestru al anului 2011, veniturile totale Christian Dior au crescut cu 13%, la 10,72 miliarde de euro.

Analistii Tradeville mentioneaza ca Christian Dior a adoptat politica distribuirii de dividende, inca din 1991, cand a fost listata la Bursa din Paris si ca in ultimii 5 ani, compania a distribuit actionarilor sai in medie 34,5% din profit.

Pana la sfarsitul anului trecut, compania Christian Dior era prezenta in Romania printr-un distribuitor autorizat, insa din cauza crizei, acesta si-a incheiat activitatea, determinand compania sa infiinteze o filiala romaneasca, completeaza raportul Tradeville.

Tradeville este lider de piata in aplicarea inovatiilor tehnologice pe piata de capital si ofera aplicatii online simple pentru investitorii nou lansati dar si aplicatii online si desktop avansate pentru traderii activi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Dior listare Bursa Bucuresti, #actiuni Dior bursa Bucuresti, #raport Cristian Dior Tradeville , #Stiri Bursa