Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNVM a retras autorizatia de functionare fondului KD MultiFond

CNVM a retras autorizatia de functionare fondului KD MultiFond

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a retras autorizatia fondului deschis de investitii KD MultiFond, singurul de pe piata locala care avea plasamente numai in alte fonduri de investitii, intrucat activele acestuia au scazut semnificativ in urma retragerii unicului investitor.

"A fost inregistrata o cerere de rascumparare din partea unicului investitor in KD MultiFond, de circa 500.000 de lei, care a si fost operata. In urma acestei retrageri, activele fondului au scazut la o valoare foarte mica, care ne-a determinat sa cerem retragerea autorizatiei de functionare a fondului si lichidarea acestuia, precizeaza Mediafax.

De la infiintarea sa, fondul nu a prezentat un interes mare pentru investitori, insa nu este singurul produs care dispare din lipsa de atractivitate", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Jan Pricop, director general adjunct al KD Investments, compania care administra KD MultiFond.

Administratorul fondului trebuie sa trimita Comsiei, in termen de o luna, un raport de audit prin care sa dovedeasca lichidarea tuturor activelor si obligatiilor, precum si inchiderea conturilor bancare ale acestuia, se spune intr-o decizie a Comisiei, emisa saptamana trecuta.

Fondul a fost autorizat de CNVM in 2006, si a fost lansat in 2007.

La finele lunii iunie, principalele plasamentele ale KD Multifond erau in alte doua fonduri administrate de KD Investments, respectiv KD Maximus si KD Optimus, care au atras aproape 40% din activele fondului de 551.000 lei.

Fondul a mai investit o parte din active in fondul Intercapital, administrat de Aviva Investors, precum si in fondurile de plasamente externe ale grupului KD.

La finele primelor noua luni, KD Investments administra active de 40,4 milioane lei si se plasa pe locul zece in topul administratorilor de fonduri.

Administratorul de fonduri este parte a grupului financiar sloven KD, care este prezent in Romania si printr-o firma de brokeraj, KD Capital Management, prin compania de asigurari KD Life, si prin KD Fond de Pensii, companie autorizata pe piata fondurilor de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1548 ori
Citeste mai multe desprecnvm fond investitii fonduri plasamente