CNVM a avizat subscrierea prin internet a titlurilor de participare la fondurile de investitii

Sambata, 30 Mai 2009, ora 10:39
1476 citiri
CNVM a avizat subscrierea prin internet a titlurilor de participare la fondurile de investitii

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a publicat o instructiune de regulament care le permite investitorilor sa subscrie si sa rascumpere pe internet titluri de participare la organismele de plasament colectiv, potrivit documentului publicat pe site-ul CNVM, conform Newsin.

Distribuirea prin internet a titlurilor de participare emise de fondurile de investitii se va efectua in baza unui contract la distanta incheiat intre clienti si societatile de administrare a investitiilor (SAI).

In acest, sens, administratorii de fonduri trebuie sa isi asigure echipamentele si infrastructura informatica necesara pentru astfel de operatiuni, care sa asigure siguranta clientilor in mod permanent, precum si confidentialitatea si operativitatea.

De asemenea, societatile trebuie sa puna permanent la dispozitia clientilor informatii si rapoarte privind situatia contului lor.

Totodata, CNVM mentioneaza ca, daca oferta unei SAI se adreseaza rezidentilor din alt stat, societatea trebuie sa se asigure ca respecta reglementarile din acel stat.

Conditiile impuse de CNVM pentru SAI-urile care vor sa ofere clientilor acest serviciu sunt similare, in ansamblu, celor aplicate caselor de brokeraj care permit investitorilor sa-si administreze online portofoliile.

#cnvm, #internet, #participare, #sai, #subscriere, #titluri , #Stiri Bursa