China, Rusia, Brazilia si India, marile castigatoare la bursa in 2009

Vineri, 27 Martie 2009, ora 16:30
1888 citiri
China, Rusia, Brazilia si India, marile castigatoare la bursa in 2009

Bursele celor mai mari patru economii emergente din lume (BRIC) au avut reveniri puternice de la inceputul acestui an, iar principalii indici au trecut pe plus, semn ca investitorii au inceput sa isi asume riscuri mai mari, potrivit unui sondaj al Bespoke Investment Group.

Studiul realizat de grupul de consultanta financiara a analizat performanta de la inceputul acestui an a 84 de piete de capital, statisticile relevand ca in ciuda revenirii puternice din ultima perioada media performantelor este in continuare negativa, de minus 6,04%.

Totusi, 21 de burse au trecut pe verde, iar pietele de capital ale celor patru mari economii emergente (BRIC), adica China, Rusia, Brazilia si India au consemnat printre cele mai mari castiguri.

Astfel, China este in topul clasamentului, cu un castig de aproape 30% de la inceputul anului, in timp ce piata de capital din Rusia este cu 19,11% mai sus decat la sfarsitul anului 2008, iar Brazilia si India au castiguri de 12,13%, respectiv 3,69%.

Bursele celor patru mari economii emergente au fost printre cele mai afectate de criza financiara, dar in acelasi timp in perioadele de crestere au adus si cele mai mari castiguri.

Spre deosebire de economiile emergente, pietele celor mai puternice sapte state industrializate (G7) sunt inca pe rosu de la inceputul anului, bursa italiana suferind cel mai sever declin dintre acestea (minus 14,33%), in timp ce Canada a avut cea mai buna performanta dintre cele 7 mari puteri industriale (minus 1,09%).

Bursa din Statele Unite a avut o performanta sub media celor 84 de piete, cu un declin de 9,11% de la inceputul lui 2009, in vreme ce indicele BET al Bursei de la Bucuresti a avut o evolutie slaba, piata autohtona fiind printre ultimele clasate, cu un declin de 13,25%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#brazilia, #bursa, #capital, #china, #de, #economii, #g7, #india, #piata, #rusia, #titluri , #Stiri Bursa