Caroli-Foods va investi peste 5 milioane de euro in 2007 pentru extindere si centre de logistica

Miercuri, 14 Februarie 2007, ora 09:12
892 citiri

Compania Caroli-Foods va investi peste 5 milioane de euro in finalizarea fabricii de mezeluri crud-uscate de la Pitesti, deschiderea a doua noi centre de logistica in Cluj si Pitesti, precum si in extinderea retelei de magazine din zona Ardealului, informeaza un comunicat al companiei.

Potrivit sursei citate, Caroli Foods estimeaza atingerea unei cifre de afaceri de 125 milioane de euro in 2007, ceea ce ar corespunde unei cresteri de peste 30 la suta in raport cu cea realizata in 2006, in contextul in care compania apreciaza ca piata mezelurilor ar putea creste cu 10 la suta in acest an.

Grupul Caroli Foods a anuntat o cifra de afaceri 93 de milioane de euro pe 2006, in crestere cu 50 la suta in raport cu anul anterior.

Evolutia ascendenta a fost determinata de investitiile de peste 11 milioane de euro orientate, in principal, catre largirea capacitatilor de productie a fabricii de salamuri crud-uscate Indcarf, specializarea productiei, dezvoltarea organizationala si resurse umane, este mentionat in comunicat.

Cea mai mare crestere pe anul 2006 a fost inregistrata in categoria salamurilor, in special pe baza cresterii gamei Sandwich, urmata de o crestere semnificativa pe segmentul de sunca. O crestere importanta au avut si salamurile crud-uscate.

Cresterea numarului de magazine mari a stimulat cresterea proportionala a vanzarilor, Moldova inregistrand un ritm accelerat in raport cu celelalte zone.

Potrivit sursei citate, in anul urmator, Caroli-Foods va lansa noi produse, va dezvolta reteaua de distributie, unul dintre obiectivele companiei fiind promovarea si dezvoltarea brandului Maestro.

Potrivit reprezentantilor companiei, integrarea europeana va aduce cu siguranta o reasezare a pietei romanesti de mezeluri. 'Va exista o tendinta de consolidare a pietei prin achizitii. Necesitatea alinierii la standarde europene a productiei va duce la disparitia unor producatori care nu pot face investitii pentru a respecta aceste standarde. Alinierea la exigentele europene poate genera si cresterea pretului produselor la producatorii locali care au intarziat investitiile in retehnologizarea capacitatilor de productie', este mentionat in comunicat.

Pe de alta parte, potrivit reprezentantilor Caroli, competitia se va accentua prin intrarea de noi jucatori si va creste numarul furnizorilor de materii prime si materiale.

Grupul Caroli - Foods produce marcile de mezeluri Maestro, Caroli, Gourmet si Primo, ingloband peste 200 de produse, din care 30 lansate in 2006. Fabrica de la Pitesti are o suprafata productiva de 15.000 de metri patrati.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)