Bursele europene au deschis in crestere luni

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 15:27
896 citiri
Bursele europene au deschis in crestere luni

Bursele europene au deschis luni in crestere, datorita optimismului generat de rezultatele financiare ale companiilor si calmarii temerilor privind situatia financiara a Spaniei, dupa o scadere economica mai usoara decat se estima in primul trimestru.

Produsul Intern Brut al Spaniei a scazut cu 0,3% in primul trimestru fata de ultimele trei luni ale anului trecut, contractie mai putin dura decat se asteptau analistii. Fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, economia spaniola s-a contractat cu 0,4%.

Spania a inregistrat in ultimele trei luni ale anului trecut o scadere economica de 0,3%, astfel ca statul a intrat intr-o noua runda de recesiune.

Declinul economic accentueaza criza din sectorul finantelor publice si perpetueaza situatia din ultimii ani, cu somaj ridicat, in special in randul tinerilor.

Somajul din Spania a crescut in martie la 24,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii 19 ani, iar somajul in randul tinerilor este apropiat de cota 50%.

Indicele FTSEurofirsst 300 al celor mai importante actiuni europene a avansat cu 0,2% in debutul sedintei de tranzactionare, in timp ce indicele IBEX al bursei spaniole a urcat cu 0,4%.

Astfel, pietele europene cresc pentru cea de-a cincea sedinta consecutiv, sustinute si de optimismul generat de cresterile de vineri de pe Wall Street, datorate optimismului generat de rapoartele financiare in general pozitive ale companiilor pentru primul trimestru.

#burse europene evolutie, #deschidere burse europene , #Stiri Bursa