Bursele americane deschid in urcare, dupa masurile anuntate de Grecia

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 18:02
1116 citiri
Bursele americane deschid in urcare, dupa masurile anuntate de Grecia

Bursele americane au deschis sedinta de miercuri in urcare, in urma noilor masuri de austeritate anuntate de Grecia, in contextul in care investitorii intrevad o rezolvare a crizei financiare din acest stat, criza ce ameninta sa se extinda in zona euro, potrivit NewsIn.

In prima parte a sedintei, indicele Dow Jones crestea cu 0,28%, la 10.434,92 puncte, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri tehnologice, avansa cu 0,26%, la 2.286,80 puncte, iar indicele mai extins S&P 500 crestea cu 0,32%, la 1.121,94 puncte.

Premierul grec George Papandreou a anuntat reduceri bugetare suplimentare de circa 4,8 miliarde euro, in contextul in care incearca sa convinga investitorii ca poate controla cel mai mare deficit bugetar din regiune.

Masurile includ majorarea accizelor la alcool si tutun si reducerea primelor acordate salariatilor din sectorul public.

Bursele au inregistrat scaderi in ultimele saptamani, pe fondul temerilor ca problemele de deficit cu care se confrunta Grecia, Portugalia si Spania se vor extinde in alte tari europene, afectand procesul de revenire.

In Europa, indicii principalelor burse erau pe verde in jurul orei 16.50, ora Romaniei: FTSE 100, al pietei londoneze, castiga 0,25%, indicele DAX, de la Frankfurt, crestea cu 0,29%, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, avansa cu 0,56%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse, # americane, # urcare, # masuri, # grecia , #Stiri Bursa