Bursa din Romania, salvata de privatizarile companiilor de stat?

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 11:12
1456 citiri
Bursa din Romania, salvata de privatizarile companiilor de stat?

Pe parcursul saptamanii trecute, investitorii in Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au adoptat o pozitie de asteptare, sperand sa obtina cateva semnale pozitive din piata internationala. Insa exista si un eveniment intern care ar putea revitaliza piata de capital, anume listarile companiilor de stat, programate in aceasta toamna.

"In perspectiva, daca raspunsul monetar global este favorabil, listarile companiilor de stat vor fi privite cu ochi buni de investitori si pot reanima bursa de la Bucuresti", a spus Claudiu Cazacu, broker la X-Trade Brokers, pentru Ziare.com.

Aceeasi parere este impartasita si de Leonard Visan, director general adjunct la Eastern Securities.

"Sigur ca listarea de pachete de actiuni are impact pozitiv asupra bursei, prin simplul fapt ca pune in miscare fluxuri de capital", a declarat acesta.

Razvan Rusu, director de investitii la Certinvest, sustine ca piata locala nu este diversificata.

"Exista o lipsa cronica de diversitate in piata locala, iar free-float-ul (capitalul social al unei societati comerciale, disponibila pentru a fi tranzactionata in mod public in cadrul unei burse de valori - n.red.) scazut al multor companii importante duce la o lichiditate scazuta. Chiar daca listarea anumitor companii de stat ar surveni preponderent dintr-un anumit sector (de exemplu cel energetic), tot ar fi o actiune binevenita, pentru ca ar reduce risul de aversiune din cadrul acestui sector", a explicat brokerul.

Citeste mai multe despre Bursa din Romania, salvata de privatizarile companiilor de stat? pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#privatizare companii stat, #Bursa Bucuresti BVB companii stat , #Stiri Bursa