Bursa din Istanbul a incheiat un partneriat strategic cu Nasdaq

Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 11:35
1434 citiri
Bursa din Istanbul a incheiat un partneriat strategic cu Nasdaq

Operatorii bursieri Nasdaq OMX Group si Borsa Istanbul au semnat un acord de parteneriat conform caruia compania americana va oferi tehnologie bursei turcesti, care vrea sa faca din Istanbul un centru financiar regional.

Borsa Istanbul va integra si va opera tehnologiile Nasdaq OMX din domeniul tranzactionarii, clearing-ului, supravegherii pietei si managementului riscurilor, acoperind toate tipurile de active, inclusiv contractele energetice, a informat Nasdaq intr-un comunicat de presa, potrivit Reuters.

"Suntem onorati sa lucram cu Borsa Istanbul in conditiile in care aceasta devine rapid un centru financiar international", a declarat directorul general de la NASDAQ OMX, Bob Greifeld.

"Acesta este un punct de cotitura pentru Borsa Istanbul, precum si pentru Turcia, regiunea din apropiere si intreaga industrie bursiera", a declarat la randul sau presedintele Borsa Istanbul, Ibrahim Turhan.

Potrivit acestuia, parteneriatul cu Nasdaq OMX include atat transferul de tehnologie cat si un parteneriat pentru a profita de oportunitatile comerciale din regiunea Eurasia.

In primavara acestui an Turcia a inaugurat noua bursa de la Istanbul, rezultata din combinarea Istanbul Stock Exchange si Istanbul Gold Exchange, un pas important in strategia autoritatilor turce de a crea un mare centru financiar regional. Ibrahim Turhan a apreciat ca Borsa Istanbul va fi gata sa-si listeze actiunile la inceputul lui 2016.

#parteneriat bursa Istanbul Nasdaq, #parteneriat strategic Borsa Istanbul, #centru financiar Istanbul , #Stiri Bursa