Bursa de la Moscova a deschis in scadere, in urma noilor sanctiuni occidentale

Joi, 17 Iulie 2014, ora 12:05
1370 citiri
Bursa de la Moscova a deschis in scadere, in urma noilor sanctiuni occidentale

Indicii Bursei de la Moscova erau in scadere joi dimineata, imediat dupa deschidere, la o zi dupa anuntarea unor noi sanctiuni occidentale vizand Rusia din cauza crizei ucrainene.

Catre ora 6.30 GMT (9.30, orra Romaniei), cei doi indici ai pietei financiare moscovite, Micex (afisat in ruble) si RTS (in dolari) prezentau scaderi cu 2.03% si, respectiv 3,26%.

SUA si UE au inasprit sanctiunile impotriva Rusiei

Statele Unite si Uniunea Europeana au decis miercuri seara sa inaspreasca sanctiunile impotriva Rusiei din cauza crizei din Ucraina, au anuntat surse diplomatice si Trezoreria americana. Rusia a apreciat joi ca noile sanctiuni adoptate de Statele Unite sunt "scandaloase" si "total inacceptabile".

Printre cei vizati de sanctiunile americane se numara gigantul petrolier Rosneft, grupul rus Gazprom, Gazprombank si autoritatile separatiste de la Donetk, potrivit unui comunicat al Trezoreriei americane.

Potentialele active ale grupului Rosneft in Statele Unite vor fi inghetate, iar intreprinderile americane nu sunt autorizate sa efectueze tranzactii cu acest gigant petrolier.

Astfel, administratia presedintelui american Barack Obama raspunde "ocuparii Crimeei" si "tentativelor repetate ale Rusiei de a destabiliza estul Ucrainei", afirma Trezoreria.

La randul lor, europenii reuniti la summitul de la Bruxelles au decis inghetarea programelor desfasurate in Rusia de catre Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), a afirmat o sursa diplomatica.

#indici Bursa Moscova, #sanctiuni Rusia, #piata financiara Moscova , #Stiri Bursa