Bursa de la Atena creste cu 7,98% in speranta unui acord intre Grecia si UE

Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 10:00
1853 citiri
Bursa de la Atena creste cu 7,98% in speranta unui acord intre Grecia si UE
Foto: zigzag-online.ro

Bursa de la Atena a incheiat sedinta de marti in crestere semnificativa cu 7,98%, pe fondul sperantelor investitorilor intr-un compromis intre Grecia si partenerii europeni in zilele urmatoare, transmite AFP.

Indicele general al bursei de la Atena a ajuns la finalul zilei la valoarea de 826,31 puncte, in conditiile in care actiunile bancilor grecesti au inregistrat cresteri puternice, de 7,10% pentru Alpha Bank si un avans de 20,7% pentru National Bank of Greece, transmite Agerpres.

Aceste cresteri vin in contextul continuarii pregatirilor in vederea reuniunii de miercuri a ministrilor de Finante din zona euro, unde Grecia isi va prezenta propunerile privind inlocuirea actualului program de asistenta convenit cu UE, BCE si FMI.

Reuniunea de miercuri precede summitul de joi al sefilor de stat si de guvern precum si reuniunea Eurogrupului de luni.

Cu toate acestea, nu se asteapta sa se ajunga la un acord inaintea acestei date, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene.

Ministrul grec de Finante si premierul Alexis Tsipras au efectuat saptamana trecuta un turneu european, in incercarea obtinerii de sprijin pentru planurile lor vizand inlocuirea actualelor obligatiuni suverane cu unele corelate cu evolutia economiei elene.

#crestere bursa Atena, #acord Grecia UE , #Stiri Bursa