Bursa a stagnat in prima parte a sedintei, pe un rulaj redus

Joi, 30 August 2012, ora 13:39
1083 citiri
Bursa a stagnat in prima parte a sedintei, pe un rulaj redus

Bursa de la Bucuresti a fluctuat nesemnificativ in prima parte a sedintei, iar la mijlocul zilei era in scadere cu numai 0,15%, intr-o piata apatica si in care rulajul a fost salvat de tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) si Banca Transilvania (TLV).

La ora 13:10, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere foarte usoara, cu 0,11%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era in stagnare. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in crestere nesemnificativa, cu 0,1%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,23% sub sedinta precedenta.

Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut nesemnificativ, cu 0,06%.

Putinii investitori prezenti la tranzactionare au realizat operatiuni de doar 3,3 milioane lei (748.000 de euro), valoare de doua ori sub rulajul din prima parte a sedintei de miercuri, de 6,8 milioane lei (1,5 milioane euro).

Lichiditatea a fost salvata de operatiunile cu actiunile Fondului Proprietatea (putin peste un milion de lei), OMV Petrom (639.000 de lei) si Banca Transilvania (507.000 de lei), care au cumulat 2,2 milioane lei. Astfel, cele trei titluri au asigurat doua treimi din rulajul pietei actiunilor.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,5%,din cauza temerilor investitorilor privind incetinirea cresterii economice mondiale, amplificate de datele economice din Japonia si Coreea de Sud.

Totodata, Banca centrala a Statelor Unite a aratat joi seara, intr-un raport privind mediul de afaceri, ca economia continua sa creasca, remarca ce descurajeaza speculatiile ca presedintele institutiei, Ben Bernanke, va anunta noi masuri de stimulare a economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bursa Bucuresti BVB stagnare, #indici Bursa Bucuresti BVB, #actiuni Bursa Bucuresti BVB , #Stiri Bursa