Bursa a scazut usor la deschidere, iar lichiditatea ramane redusa

Miercuri, 29 August 2012, ora 11:10
886 citiri
Bursa a scazut usor la deschidere, iar lichiditatea ramane redusa

Bursa de la Bucuresti consemna o scadere de 0,19% dupa primele schimburi de miercuri, intr-o piata in care au fost realizate tranzactii cu actiuni de doar 130.000 lei (29.000 euro).

Dupa primele 30 de minute de tranzactionare, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in stagnare, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,56% sub inchiderea de marti.

In acelasi timp, actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 0,42% sub sedinta precedenta.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a scazut cu 0,22%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele BET-BK, a coborat cu 0,42%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Bursele europene au deschis miercuri indecis, investitorii asteptand datele privind cresterea economica a Statelor Unite si discursul presedintelui Federal Reserve, Ben Bernanke, privind politica monetara, la simpozionul anual organizat de banca centrala americana.

Bursele europene au deschis indecis, in asteptarea datelor privind PIB-ul SUA si conferintei Fed

#deschidere BVB sedinta miercuri, #Bursa Bucuresti crestere , #Stiri Bursa