Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bulgaria vinde 50% din Bursa de Valori de la Sofia cu 5 milioane de euro

Bulgaria vinde 50% din Bursa de Valori de la Sofia cu 5 milioane de euro


Agentia de privatizare din Bulgaria a ales joi compania ceha Patria Corporate Finance drept consultant pentru vanzarea Bursei de valori de la Sofia si a Depozitarului Central, transmite BTA.

Patria Corporate Finance, parte a grupului belgian de servicii financiare KBC, a fost preferata firmelor Deloitte Bulgaria si Bulbrokers Consulting.

Guvernul bulgar vrea sa vanda un pachet de 50% din actiunile Bursei de valori de la Sofia si Depozitarului Central. Consultantul va trebui sa efectueze un studiu de marketing, analizele juridice si financiare ale ambelor companii precum si evaluarea lor.

Agentia de privatizare din Bulgaria se va ocupa cu procedura de licitatie. Doar operatori bursieri internationali vor fi admisi la procedura de licitatie.

Bulgaria spera sa gaseasca un investitor pentru bursa de la Sofia in primul trimestru al anului urmator. Potrivit directorului general de la Bulgarian Stock Exchange, Ivan Takev valoarea Bursei de la Sofia este de aproximativ 10 milioane de euro, astfel ca un pachet de 50% ar valora aproximativ 5 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1303 ori