Brokerii vad scaderi in urmatoarele luni din cauza Chinei

Marti, 01 Septembrie 2009, ora 09:37
1030 citiri
Brokerii vad scaderi in urmatoarele luni din cauza Chinei

In perioada septembrie-octombrie, bursa ar putea scadea cu peste 20 de procente, spun brokerii intervievati de ziarul Cotidianul. Iar acest fapt este cauzat de cresterile nesustenabile din ultimele sase luni, dar si de vestile proaste care vin de pe piata chineza. 

Personal, ma astept in septembrie-octombrie la scaderi pe piata de capital. Iar amplitudinea acestora se va masura in zeci de procente, adica 20-40%", spune Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest.

Si Cristian Sima, presedintele WBS Romania, vede scaderi pe bursa in perioada urmatoare, dar sustine ca amplitudinea acestora va fi mai mica de doar 20-25 de procente. 

In ultima luna, aceasta a scazut cu peste 15 procente, doar in prima zi a acestei saptamani piata chineza pierzand peste 6 procente.

Presedintele SSIF Intercapital Invest, Razvan Pasol, recomanda investitorilor de pe piata de capital sa fie prudenti in urmatoarea perioada de timp.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#broker, #bursa, #china , #Stiri Bursa