Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bradford & Bingley si Fortis-cele mai recente victime ale crizei financiare internationale !

Bradford & Bingley si Fortis-cele mai recente victime ale crizei financiare internationale !

Fortis (StartradeXT: FORA (Hol)), cea mai importanta companie de servicii financiare din Belgia, a primit un sprijin financiar de urgenta de 11.2 miliarde euro (aproximativ $16.3 miliarde) din partea guvernelor Belgiei, Olandei si Luxemburgului dupa ce increderea investitorilor s-a volatilizat pe parcursul saptamanii trecute.In acelasi timp, guvernul britanic a anuntat preluarea controlului asupra bancii de ipoteci Bradford & Bingley Plc. (StartradeXT: BB/ (UK)) - dupa o decizie similara luata la inceputul acestui an in cazul Northern Rock Plc.. Banco Santander SA va plati 612 milioane lire sterline (aproximativ $1.1 miliarde) pentru achizitionarea a 197 de filiale si depozite de 20 miliarde lire sterline ale bancii britanice.


In cadrul Congresului SUA continua dezbaterile in legatura cu planul avansat in forma sa initiala duminica 21 septembrie de catre Trezoreria SUA indreptat in directia evitarii unui colaps al sistemului financiar - al carui cost este estimat la $700 miliarde (prin comparatie, bugetele federale ale Statelor Unite pentru securitate nationala si respectiv securitate sociala, aferente anului 2009, sunt de $738 miliarde si respectiv $651 miliarde).


Conform datelor finale publicate vineri 26 septembrie, cresterea produsului intern brut al SUA in trimestrul al 2-lea a fost de 2.8% - desi initial se estimase o cifra de 3.3%. Primele date privind cresterea economiei americane in trimestrul al 3-lea vor fi anuntate pe 30 octombrie.


Cel mai important reper fundamental al acestei saptamani va sosi vineri 3 octombrie si se refera la dinamica pietei americane a muncii in luna septembrie. Totodata, joi 2 octombrie, Banca Centrala Europeana va face un nou anunt programat de politica monetara.


Mihai Nichisoiu, Analist piete internationale, VANGUARD

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1468 ori