bauMax deschide primul magazin din Romania, la Brasov

Marti, 31 Octombrie 2006, ora 11:16
1591 citiri

Primul magazin bauMax din Romania se va deschide marti la Brasov. Pe 7 noiembrie este programata si deschiderea celui din Sibiu. Din 2007, ritmul de extindere al bauMax in Romania va fi de cinci magazine pe an, fiind stabilite deja patru locatii - Cluj-Napoca, Targu Mures, Craiova si Ploiesti.Potrivit lui Jorg Bierlein, directorul bauMax Romania, investitia se ridica la 10 milioane de euro. Magazinul de bricolaj se intinde pe o suprafata de 10.000 de metri patrati, dintre care 5.100 de metri patrati sunt dedicati materialelor de constructii, cate 1.900 sunt dedicati materialelor de amenajari si gradina si 700 de metri patrati sunt oferiti sectorului tehnic.

Compania austriaca a intrat in Romania in urma cu doi ani, pana acum studiind atent piata si necesitatile sale, deoarece intentioneaza sa devina lider pe piata de pricolaj din Romania, asa cum s-a intamplat si in celelalte tari din Europa de est pe care a patruns - Ungaria, Cehia, Slovenia, Croatia si Slovacia. Mai mult, austriecii intentioneaza sa patrunda si pe piata bulgara, deschiderea primului magazin in tara vecina fiind programata, insa, pentru 2008.

"Noi dorim sa fim lideri de piata prin practicarea celui mai mic pret", a mai spus directorul bauMax Romania. Bierlein a mai spus ca preturile care se vor gasi aici vor fi cu 10% mai mici decat la alte magazine de profil.

Prezent in Romania, Martin Essl, presedintele Consiliului de Administratie al bauMax AG, a afirmat ca firma austriaca pune un accent deosebit pe ajutorarea persoanelor cu dizabilitati, angajand persoane cu handicapuri fizice sau psihice.

"Noi dorim sa ajutam astfel la recuperarea sociala a acestor persoane", a mai aratat Essl, care a adaugat ca in Europa lucreaza aproximativ 1.500 de astfel de persoane in magazinele companiei.

Mirela LEONTE

Amos News

Evenimentul Zilei: BauMax intra in brico-mania autohtona

"In acest moment, putem spune ca pe piata mai este loc suficient pentru noi magazine de bricolaj. Nu ne vom opri la aceste magazine", a precizat Martin Essl, presedintele BauMax Romania. Praktiker si Bricostore duc batalia in doi pe piata de bricolaj de la noi deja de trei ani. Interesati de viitoare investitii in sectorul do-it-yourself sunt, pe langa austriecii BauMax, compania germana Hornbach si francezii de la Mr. Bricolage. Jucatorii din piata spun ca, pana la finele acestui an, si ultimele doua companii vor deschide cel putin un magazin la noi. (articolul integral)