Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aviva plc si-a sporit vanzarile cu 11% din asigurari de viata si pensii

Aviva plc si-a sporit vanzarile cu 11% din asigurari de viata si pensii

Aviva, cel mai mare asigurator de viata britanic, care este prezent si pe piata din Romania, si-a sporit cu 11% vanzarile pe segmentul de asigurari de viata si pensii, pana la 9,569 miliarde de lire sterline, potrivit rezultatelor preliminare publicate luni de grup.

Vanzarile din Romania au crescut ca urmare a introducerii pensiilor obligatorii in cursul anului 2008, iar cele din Ungaria au scazut, ceea ce reflecta un declin al popularitatii de produse unit-linked. In acelasi timp, vanzari din Turcia au sporit cu 26%, reflectand atat o crestere a numarului de polite vandute, cat si o orientare asupra afacerilor cu prime mai mari.


Vanzarile inregistrate la nivel global de Aviva plc au crescut cu 5%, pana la 10,313 miliarde lire sterline, se arata in raportul companiei de asigurari.


In acelasi timp, nivelul marjei de profit a grupului s-a mentinut la nivelul din 2008, in timp ce vanzarile totale pe segmentul bancassurance au crescut cu 15%.


"Vanzarile cunosc un trend ascendent si am actionat eficient pentru a imbunatati performantele financiare in piete cheie. Revenirea vanzarilor pe segmentul de bancassurance este un fapt imbucurator, in conditiile in care bancile isi indreapta atentia spre asigurari, care contribuie din ce in ce mai mult la venitul lor", a declarat directorul general al Aviva, Andrew Moss.


El a mentionat ca, la sfarsitul lunii martie, surplusul de capital a crescut semnificativ pana la nivelul de 2,5 miliarde lire sterline, dupa plata finala a dividendelor aferente anului 2008.


Aviva este lider in asigurari de viata si pensii in Europa, ocupand pozitii de top pe majoritatea pietelor pe care opereaza.


Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania (achizitionata pe 30 noiembrie 2007).
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1193 ori