Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Asiguratorii au nevoie de 300 mil euro pentru a ramane solvabili

Asiguratorii au nevoie de 300 mil euro pentru a ramane solvabili

Companiile de asigurari din Romania au nevoie de un flux de capital de 250 -300 milioane euro in acest an pentru se mentine in marja de solvabilitatea, a declarat marti presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu.

"Pentru ca societatile sa se mentina in marja de solvabilitatein acest an,este nevoie de 250-300 milioane euro, bani care trebuie sa vina ca aport la capital in aceasta piata", a spus Constantinescu.

"Banii devin in fiecare zi care trece mai putini si mai scumpi", a adaugat seful UNSAR, intrebandu-se daca acesti bani vor veni in Romania.

Presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) crede ca vor aparea probleme in acest an, daca din volumul de prime brute subscrise, care nu mai are aceeasi dinamica de crestere, nu se vor acoperi obligatiile. Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, sustine, insa, ca nicio societate nu are in prezent probleme de solvabilitatea.

"CSA va lua masuri, ca si pana in prezent, ca societatile sa nu aiba probleme de solvabilitate", a spus Toncescu. In 2008, daunele pe segmentul auto au sporit cu 47%.

Din totalul indemnizatiilor brute platite pe segmentul de asigurari generale, daunele platite pe segmentul de asigurari Casco au o pondere de 59,6% - mai mare cu 5 puncte procentuale fata de 2007 -, iar cele aferente clasei de asigurari de raspundere civila auto (RCA) reprezinta 29,5%, in crestere cu 2,4 puncte procentuale.

Indemnizatiile platite pentru fiecare dintre aceste doua clase au inregistrat anul trecut cresteri nominale comparabile, respectiv de 47,3% la raspundere civila auto si de 47,71% la Casco. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2183 ori
Citeste mai multe desprecapital indemnizatii solvabilitate