Asaltul asupra dolarului american continua

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 13:52
1029 citiri

EUR/USD afiseaza deja valori de peste 1.41. Desi continua sa aiba o performanta modesta contra monedei unice europene si coroanei daneze, lira sterlina a recuperat contra dolarului american - dupa vanzarile puternice ocazionate de incoerenta Bancii Angliei afisata incepand cu 12 septembrie - cursul GBP/USD testand 2.03 in primele ore ale acestei saptamani.

Cea mai spectaculoasa stire din pietele valutare se refera insa la alunecarea dolarului american sub paritatea cu dolarul canadian - cursul USD/CAD atingand un nou nivel minim aferent ultimelor 3 decade.

USD/CAD este una din cele mai interesante piete ale dolarului american, aceasta ilustrand deja o supra-extensie multi-anuala puternica in defavoarea valutei americane.

Deocamdata, insa, o schimbare notabila a cursului acestei piete se lasa inca asteptata. Totodata, nu sunt vizibile la acest moment un punct de inflexiune important al dolarului american in niciuna dintre pietele sale majore, sau un top remarcabil al pretului petrolului.

Dolarul american a pierdut recent initiativa si in fata francului elvetian.

Cursul USD/CHF s-a depreciat recent sub 1.20 - 1.19 - o zona de suport care a sustinut aceasta piata inca de anul trecut - iar la acest moment se vinde chiar sub 1.18, ceea ce sugereaza inca si mai bine pesimismul jucatorilor globali vizavi de valuta americana.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.