Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arbitrul pensiilor a sanctionat Aviva Asigurari de Viata

Arbitrul pensiilor a sanctionat Aviva Asigurari de Viata
Arbitrul pensiilor private a sanctionat societatea Aviva Asigurari de Viata, care administreaza fondul de pensii facultative Pensia Mea, pentru incalcarea unor prevederi legale in ce priveste legea pensiilor facultative, a anuntat CSSPP.Aviva Asigurari de Viata a fost sanctionata pentru incalcarea prevederilor art. 79 aliniatul (1) din legea 204/2006 privind pensiile facultative. Societatea a mai fost sanctionata pentru incalcarea prevederilor din articolul 25 aliniatul (1) din norma 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative, se arata in comunicatul CSSPP.


"Contributiile se colecteaza pe baza codului numeric personal in conturile individuale ale participantilor", se spune in articolul 79, aliniatul (1) din legea pensiilor private facultative."Administratorul va transmite Comisiei datele referitoare la agentii persoane fizice sau juridice cu care a incetat colaborarea, in termen de maximum trei zile lucratoare de la data la care a intervenit incetarea contractului", potrivit articolului 25, aliniatul (1) din norma 10, privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative.Arbitrul pensiilor private a mai sanctionat cu avertisment scris societatea Gras Savoye Romania Broker de Asigurare-Reasigurare, pentru incalcarea prevederilor articolului 7 litera c) din norma 10/2006 privind marketingul prospectului schemei de pensii facultative.Potrivit acesteia, "agentul trebuie sa transmita administratorului documentele de aderare semnate de participant, in original, in termen de maximum cinci zile calendaristice de la data semnarii acestuia".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1198 ori