Actiunile europene au inchis miercuri in crestere, sustinute de Banca Japoniei

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:32
958 citiri
Actiunile europene au inchis miercuri in crestere, sustinute de Banca Japoniei

Principalele actiuni europene au inchis miercuri in crestere, revenind dupa scaderile din primele doua zile ale saptamanii, sustinute de anuntul ca Banca Japoniei s-a alaturat Rezervei Federale a SUA prin noi achizitii de active pentru sustinerea economiei, potrivit Bloomberg.

Actiunile Porsche au urcat cu 7,2%, avans favorizat de o decizie a unui tribunal din Germania, care a respins doua procese in care compania era acuzata ca a mintit in privinta planurilor de a prelua Volkswagen. Inditex a urcat cu 3,7%, dupa ce a raportat profit peste asteptari.

Indicele Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,4%, iar avansul fata de minimul acestui an, atins la 4 iunie, a ajuns la 18%.

"Suntem intr-o situatie in care toate bancile centrale concureaza pentru a relaxa politica monetara mai puternic decat celelalte. Acum atentia revine asupra politicienilor, a problemelor structurale care nu au fost rezolvate. Sunt prezente peste tot", a declarat Stephen Cohen, director la divizia iShares a BlackRock.

Actiunile europene au urcat dupa ce Banca Japoniei a extins neasteptat programul de achizitii de active cu 10.000 de miliarde de yeni (128 miliarde de dolari), la 55.000 de miliarde de yeni, in incercarea de a opri contractia celei de-a treia mari economii a lumii. O facilitate care imprumuta fonduri bancilor a fost mentinuta la 25.000 de miliarde de yeni.

In Statele Unite, numarul constructiilor de locuinte incepute in august a crescut la un nivel anual de 750.000, de la 733.000 in iulie, a anuntat Departamentul Comertului.

Indicele Stoxx 600 a urcat la maximul a 15 luni la sfarsitul saptamanii trecute, sustinut de anuntul Bancii Centrale Europene, de la inceputul lunii septembrie, privind implementarea unui plan de achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale.

Indicii burselor nationale au urcat pe 14 din cele 18 piete urmarite de Bloomberg. DAX german a avansat cu 0,6%, CAC 40 francez cu 0,5%, iar FTSE 100 britanic cu 0,4%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni europene crestere, #actiuni Europa Porsche , #Stiri Bursa