Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

7 milioane de euro pentru perdelele de protectie a drumurilor

7 milioane de euro pentru perdelele de protectie a drumurilor

Executivul a decis demararea in acest an a programul de infiintare a perdelelor forestiere de protectie a drumurilor impotriva inzapezirilor, program care va costa aproximativ sapte milioane euro.Astfel, se vor infiinta perdele de protectie a drumurilor sau a cailor ferate pe o lungime totala de 1.052 de kilometri, insumand o suprafata de 3.212 hectare, din care 818 kilometri pentru drumuri nationale si 233 de kilometri pentru cai ferate.

Programul elaborat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului se va derula in doua etape, care cuprind realizarea plantatiilor propriu-zise, in perioada 2004 - 2009, si perioada de ingrijire a culturilor, in intervalul 2009 - 2012.

Pe parcursul anului 2004 vor fi reabilitati 66 de kilometri, suma necesara pentru realizarea lucrarilor fiind estimata la 420.000 de euro.

Numarul total de puieti forestieri necesari pentru lucrarile de reabilitare, respectiv infiintare de perdele forestiere a fost estimat la 28 milioane.

Principalele zone vizate in cadrul acestui program sunt in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia.

Costurile estimate la suma de sapte milioane euro includ intocmirea studiilor de fundamentare, realizarea lucrarilor de instalare a vegetatiei forestiere precum si realizarea exproprierilor de terenuri, acolo unde este cazul.

Sursa: Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1022 ori