Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova vrea sa isi majoreze capitalul social cu 70%

Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova vrea sa isi majoreze capitalul social cu 70%
Actionarii Turism, Hoteluri si Restaurante Prahova au aprobat majorarea de capital de la 11,83 milioane lei la 20,1 milioane lei pentru care se vor emite 82,78 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei, potrivit unui comunicat transmis miercuri pietei Rasdaq.Hotararea a fost luata la adunarea generala extraordinara din 8 aprilie, iar majorarea se va face prin incorporarea rezervelor si prin aport in numerar.


In cazul majorarii prin incorporarea rezervelor se vor emite 59,13 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei, care vor fi distribuite actionarilor proportional cu cota detinuta, iar pentru majorarea prin aport in numerar se vor emite 23,65 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei.Pentru majorarea prin aport in numerar se vor organiza doua etape. in prima faza, persoanele inscrise in registrul actionarilor la 23 aprilie vor putea subscrie, timp de 35 de zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial, cate o actiune noua pentru fiecare cinci detinute, proportional cu cota detinuta. Pretul de subscriere va fi de 0,15 lei, din care 0,10 lei reprezinta valoarea nominala si 0,05 lei prima de subscriere.In a doua faza, titlurile ramase vor putea fi subscrise la pretul de 0,15 lei/actiune de actionarii care si-au exercitat integral dreptul de preferinta in prima etapa, iar termenul de subscriere va fi de 15 zile de la finalizarea primei etape. Actiunile vor fi alocate in aceasta etapa prin metoda prorata, urmand ca eventualele actiuni ramase nesubscrise si dupa a doua etapa sa fie anulate.Actionarii au mai hotarat in cadrul adunarii generale ordinare din 7 aprilie repartizarea profitului obtinut anul trecut, de 575.422 lei, la care se adauga profitul nerepartizat, de 8.901 lei, in rezerve legale (33.806 lei) si in surse proprii de finantare (550.517 lei).La adunarea generala ordinara, actionarii au mai aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, potrivit caruia, in cazul majorarii de capital compania preconizeata pentru anul curent un profit brut de 1,3 milioane lei si investitii de 4,18 milioane lei, iar in cazul in care majoarea nu se va face, societatea anticipeaza un profit brut de 1,1 milioane lei si investitii de 2,5 milioane lei.Compania are in prezent un capital social de 11,82 milioane lei divizat in 118,26 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,10 lei, iar actionarul majoritar este SIF Transilvania, cu o detinere de 89,49%, potrivit ultimei raportari.Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul TUSI. Valoarea de piata a companiei este de 42,57 milioane lei (11,58 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,36 lei, inregistrata in cadrul sedintei din 4 aprilie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1145 ori