"Societatea nu este pregatita pentru ridicarea pragului la SIF-uri"

Marti, 09 Februarie 2010, ora 16:56
1050 citiri
"Societatea nu este pregatita pentru ridicarea pragului la SIF-uri"

Deputatii din comisia pentru politica economica, reforma si privatizare au considerat ca "societatea nu este pregatita" pentru ridicarea pragului de detinere la societatile de investitii financiare (SIF), a spus, pentru NewsIn, presedintele comisiei Mihai Tudose.

"In urma discutiilor s-a ajuns la concluzia ca societatea nu este pregatita pentru ridicarea pragului, deoarece exista pericolul acumularii agresive si a dispunerii de catre cei multi a celor putini", a explicat Tudose.

Pe de alta parte, unul dintre initiatorii proiectului, Ovidiu Marian, a declarat pentru NewsIn ca se astepta la o astfel de decizie, dar "oricum acest aviz este consultativ, cel mai important fiind votul din plen, care poate sa decida peste orice aviz".

"Au fost reprezentantii PSD care au votat in corpore impotriva proiectului de lege si nici nu ma asteptam sa faca altceva, mai ales ca au fost convocati toti sefii SIF-urilor, care nu au facut altceva decat sa pledeze impotriva proiectului", a precizat Marian.

De asemenea, la dezbatere au fost prezenti si reprezentanti ai CNVM, care au sustinut punctul de vedere exprimat si in scris inca de la aparitia proiectului, adica eliminarea pragului de detinere, ceea ce ar fi benefic pentru piata de capital.

Imediat dupa informatia cu privire la avizul negativ dat de comisia pentru economie, reforma si privatizare, indicele BET-FI a trecut pe rosu, cu o scadere de 1,5%, cu doate ca in prima parte a zilei avea un avans de pana la 2%.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#bursa, #indici, #prag, #sif , #SIF