Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF-urile - in crestere, din nou, la Bursa de la Sibiu

SIF-urile - in crestere, din nou, la Bursa de la Sibiu

In continuare SIF-urile au inregistrat un trend ascendent.La ce de-a doua sesiune de tranzactionare a saptamanii s-a consemnat o noua crestere a cotatiilor actiunilor la bursa sibiana.

Lichiditatea s-a mentinut ridicata, fiind perfectate peste 9.100 contracte futures si options, fapt ce anticipeaza o crestere a numarului acestora, pana la cifra de 100.000 in octombrie.

Chiar in conditiile unor profituri zilnice mai scazute, cumparatorii au fost cei care au dominat si in aceasta perioada piata.

Actiunile RRC, SIF 2 si TLV au fost din nou cele mai cautate, detinand cote de piata aproximativ egale, de cate 25 la suta (in cazul actiunilor DESIF cele mai mari fluctuatii de pret au fost prezente in intervalele orare 09,45-10,15 si 14,15-16,00).

In ceea ce priveste titlurile RRC s-au inregistrat variatii minime, de 0,0070 lei/actiune pentru ambele scadente, cotatiile fiind de 0,13 lei pentru scadenta curenta, respectiv de 0,14 lei pentru martie 2006.

Fluctuatia s-a manifestat pe fondul unei lichiditati consistente, derivatul generand peste 270 de tranzactii, in care au fost implicate mai bine de 2.500 contracte. Volumul tranzactiilor cu aceste contracte a depasit din nou echivalentul a 20 milioane actiuni.

Pe piata derivatelor valutare, investitorii au preferat sa ramana in expectativa, astfel ca moneda unica europeana a fost tranzactionata la acelasi pret ca in ziua precedenta - 3,6 lei.

In raport cu dolarul american, aceasta a recuperat terenul pierdut in sedinta precedenta, un euro fiind cotat la 1,2035 dolari , in crestere cu 0,0080 puncte.

Cumparatorii de optiuni s-au orientat exclusiv catre contractele de tip call, marea majoritate a tranzactiilor avand ca obiect call-urile RRC, achizitionate pentru ambele scadente, cu preturi de exercitare cuprinse intre 0,11-0,15 lei/actiune pentru care s-au platit prime de 80-250 lei/contract.

Numarul pozitiilor deschise pe pietele futures si options a urcat ieri la 72.288 pozitii.

Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1048 ori