Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF Moldova a cumparat actiuni de 700.000 dolari la Biofarm

SIF Moldova a cumparat actiuni de 700.000 dolari la Biofarm

Societatea de Investitii Financiare (SIF) Moldova a achizitionat cinci milioane de actiuni la producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 677.177 de dolari. Tranzactia reprezinta circa 1,7% din capitalul companiei. SIF Moldova a mai cumparat in luna august 1,3% din actiunile Biofarm, participatia societatii in actionariatul companiei apropiindu-se de 7%.Tranzactia reprezinta circa 1,7% din capitalul companiei. SIF Moldova a mai cumparat in luna august 1,3% din actiunile Biofarm, participatia societatii in actionariatul companiei apropiindu-se de 7%.

Actiunile Biofarm au reprezentat tinta tranzactiilor realizate de SIF-uri inca de la inceputul anului. De atunci, actionariatul companiei farmaceutice s-a modificat semnificativ, cea mai importanta schimbare fiind diminuarea participatiei presedintelui consiliului de administratie, Robert Ferran, de la 49,9% la sub 5% din titluri. In acelasi timp, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SSIF Broker din Cluj-Napoca si SIF Muntenia au intrat, pe rand, in actionariatul companiei. Participatiile acestora la sfarsitul lunii august: SIF Oltenia - 10,025%, SIF Banat-Crisana - 4,3%, SSIF Broker din Cluj-Napoca - 3,1%, SIF Muntenia - 2%.

Totodata, companiile americane Health Sciences Group aveau putin sub 5% si International Pharmaceutical Group (Saphiro Bancorp) - 15,52% din titluri.

Biofarm a fost infiintata in anul 1990, iar din 1997 are capital integral privat. Compania a raportat pentru primele sase luni o crestere cu 105% a profitului net, la 7,6 milioane lei, comparativ cu aceeasi perioada din 2004, iar cifra de afaceri s-a situat la 24,4 milioane de lei, cu 26% mai mult decat in intervalul similar din 2004. Compania este cotata pe Bursa Electronica Rasdaq si se afla in proces de listare la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Romania Libera

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 842 ori