Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SIF Imobiliare, admisa la tranzactionare pe sistemul alternativ al BVB

SIF Imobiliare, admisa la tranzactionare pe sistemul alternativ al BVB


Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a aprobat admiterea la tranzactionare pe sistemul alternativ de tranzactionare CAN - ATS a actiunilor societatii SIF Imobiliare PLC Nicosia (simbol SIFI), incepand cu data de 23 decembrie 2013, potrivit BVB.

Bursa de Valori Bucuresti a infiintat Sistemul Alterntiv de Tranzactionare - "CAN-ATS" (Companii si Actiuni Noi) cu scopul de a oferi acces la finantare si tranzactionare companiilor nou infiintate precum si altor societati care nu sunt tranzactionate pe Piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

SIF Imobiliare a fost infiintata in iulie 2013 de catre SIF1 Banat Crisana pentru servicii financiare aplicabile domeniului imobiliar si a preluat participatii de 22,5 milioane euro detinute la 18 societati cu activitati in domeniul imobiliar.

Prin Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor din data de 29.08.2013 s-a luat decizia privind tranzactionarea actiunilor societatii la BVB, sistemul ATS, documentatia necesara admiterii la tranzactionare fiind deja depusa la ASF pentru inregistrarea valorilor mobiliare, acordul de principu al bursei fiind deja obtinut.

SIF Imobiliare PLC are drept activitate administrarea si eficientizarea activitatii celor 18 companii aportate in vederea reducerii costurilor si a maximizarii veniturilor incasate de acestea, dar si identificarea de oportunitati noi de investitii sau de vanzare a activelor din portofoliu in functie de conditiile de piata.

Companiile care au fost aportate la capitalul SIF Imobiliare PLC de catre actionarul majoritar SIF Banat-Crisana sunt: Agrorent, Comalim, Administrare Imobiliare, Legume Fructe, Vest Metal, Arta Culinara, Bistrita, Comat Cluj, Comcereal Cluj, Complex Laboratoare, Napotex, Agmonia, Central, Cora, M.C.B., Soiza, Uniteh si Urban.

Din cele 18 companii prezentate mai sus, un numar de 8 sunt in prezent listate la Bursa de Valori Bucuresti, pe piata Rasdaq: Comalim, Legume Fructe, Arta Culinara, Comat Cluj, Comcereal Cluj, Napotex, Agmonia si Uniteh.

In octombrie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) l-a amendat cu 10.000 de lei pe presedintele Consiliului de Administratie al societatii de investitii financiare SIF1 Banat Crisana, Dragos - George Bilteanu, pentru ca nu a informat la timp investitorii despre caracteristicile societatii nou-infiintate SIF Imobiliare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1816 ori