Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Prag SIF-uri, Anghel (BCR): Cresc volumele tranzactionate

Prag SIF-uri, Anghel (BCR): Cresc volumele tranzactionate


Masura de ridicare a pragului de detinere la SIF-uri va duce la cresterea volumelor tranzactionate si a increderii in Bursa, sutine economistul sef si directorul Directiei Strategie din cadrul BCR, Lucian Anghel.

"Prin aceasta decizie se elimina una dintre barierele pe care investitorii, atat romani, cat si internationali, le aveau atunci cand intentionau sa realizeze investitii de portofoliu la Bursa de Valori Bucuresti. Ma astept ca masura sa aiba ca efect imediat o crestere a volumelor tranzactionate si a increderii in Bursa. Cred ca este un pas foarte bun, avand in vedere privatizarile importante planificate pentru anul 2012", a declarat Lucian Anghel.

El sustine ca BVB are un potential de dezvoltare pe termen lung mult peste cel al sistemului bancar, daca toti actorii importanti pentru aceasta piata reusesc sa-si uneasca fortele pentru o viziune pe termen mediu si lung.

"Exista o fereastra de oportunitate unica pentru Bursa de Valori in 2012 pe care nu avem dreptul s-o raam, daca dorim sa dezvoltam in Romania si alte instrumente de finantare decat cele bancare", a mai spus Lucian Anghel.

Proiectul de lege privind majorarea pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5% a fost adoptat joi de Camera Deputatilor, for decizional. Principala modificare adusa in lege arata ca "orice persoana poate dobandi cu orice titlu sau poate detine singur ori impreuna cu persoanele cu care actioneaza concertat actiuni emise de catre societatile de investitii financiare rezultate din transformarea fondurilor proprietatii private, dar nu mai mult de 5% din capitalul social al societatilor de investitii financiare".

In 2005, pragul de detinere la SIF-uri fusese majorat de la 0,1% la 1%.

SIF-urile au crescut joi cu 15% la Bursa dupa anuntarea deciziei de majorare a pragului. In jurul orei 13.00, SIF-urile si-au temperat cresterile la 9%.

Proiectul de majorare a pragului de detinere la SIF-uri a fost initiat in iunie 2009 si aprobat de Senat in noiembrie 2009.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2953 ori
Citeste mai multe desprebursa SIF prag SIF actiuni