Pe 7 iulie se decide constitutionalitatea pragului la SIF-uri

Marti, 16 Iunie 2009, ora 15:25
945 citiri
Pe 7 iulie se decide constitutionalitatea pragului la SIF-uri

Curtea Constitionala a amanat pentru 7 iulie luarea unei decizii cu privire la constitutionalitatea pragului de detinere de 1% din capitalul social al societatilor de investitii financiare (SIF), a declarat, pentru NewsIn, avocatul Cristian Dutescu, reprezentantul Comrimet in procesul cu SIF Oltenia.

Decizia a mai fost o data amanata la termenul din 2 iunie.

Firma Comrimet, unul dintre actionarii SIF Oltenia, a ridicat exeptia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri, in cadrulul unui proces pe care il avea cu societatea de investitii, judecat la Tribunalului Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

La sfarsitul anului trecut, Comrimet a dat in judecata SIF Oltenia, dupa ce i-au fost limitate drepturile de vot in cadrul unei adunari generale, la care firma era prezumata a actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu.

La AGA din 28/29 august 2008, actionarii SIF Oltenia au decis mentinerea lui Dinel Staicu in functia de presedinte si director general al companiei.

 

#capital, #constitutionalitate, #detinere, #investitori, #sif , #SIF