Decizie istorica: Pragul maxim de detinere la SIF-uri, majorat la 5%

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 12:08
2758 citiri
Decizie istorica: Pragul maxim de detinere la SIF-uri, majorat la 5%

Deputatii au aprobat joi, in sedinta de plen, cu 170 voturi "pentru" si 63 de voturi "impotriva", proiectul legislativ pentru cresterea pragului maxim de detinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din totalul actiunilor emise de fiecare societate de investitii financiare.

La sedinta au fost prezenti 247 de deputati, iar 11 s-au abtinut de la vot.

Legea urmeaza sa fie transmisa spre promulgare presedintelui Traian Basescu, iar apoi va fi publicata in Monitorul Oficial.

In ultimele trei saptamani, proiectul a fost amanat de trei ori de la vot, desi figura pe ordinea de zi, ceea ce a dus la variatii ample ale cotatiilor celor cinci societati, atat pe crestere, cat si pe scadere.

Dupa publicarea legii in Monitorul Oficial, in termen de 60 de zile SIF-urile trebuie sa convoace AGA pentru modificarea actelor constitutive pentru actualizarea noului prag, iar daca acestea nu se vor intruni dupa trecerea celor 60 de zile statutele se vor considera modificate de drept, cu noua limita de detinere. Conditiile sunt prezentate in raportul Comisiei de buget, finante si banci din Camera Deputatilor.

Investitorii de pe piata de capital asteapta deznodamantul initiativei legislative pentru cresterea pragului de detinere inca din vara anului 2009, cand un grup de senatori si deputati a lansat acest proiect de lege.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prag SIF aprobare, #marire prag SIF, #actiuni detinute de SIF , #SIF