CNVM obliga SIF-urile sa depuna situatii financiare conform IFRS

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 10:28
2080 citiri
CNVM obliga SIF-urile sa depuna situatii financiare conform IFRS

CNVM a decis miercuri ca societatile de investitii financiare (SIF) au obligatia de a intocmi si depune situatii financiare anuale consolidate, in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara adoptate de Uniunea Europeana, in termen de 8 luni de la finele exercitiului financiar, precizeaza Mediafax.

"Societatile de investitii financiare (SIF), entitati inregistrate la CNVM in categoria AOPC cu o politica de investitii diversificata, intocmesc si depun la CNVM situatii financiare anuale consolidate, in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara adoptate de Uniunea Europeana, in termen de 8 luni de la incheierea exercitiului financiar", se spune in decizia CNVM.

Decizia CNVM are la baza faptul ca din 2012 va intra in vigoare in Romania directiva europeana privind obligativitatea entitatilor care activeaza pe piata de capital de a depune situatii financiare conform IFRS.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a mai solicitat, in 2007, ca SIF-urile sa depuna situatii financiare consolidate intocmite conform IFRS.

Conducerile societatilor de investitii si-au aratat insa nemultumirea fata de solicitarea CNVM, invocand costurile ridicate impuse de realizarea acestor situatii si faptul ca nu exista un cadru juridic care sa le oblige la intocmirea acestora.

Ulterior, CNVM a dat un aviz prin care a aratat ca a luat act de notificarile transmise de SIF-uri, ceea ce a putut fi interpretat ca o derogare a SIF-urilor de la intocmirea bilantului consolidat.

#cnvm, #sifuri, #ifrs, #situatii, #financiare , #SIF