Record de conturi de tranzacționare la BVB - TradeVille

Joi, 09 Noiembrie 2023, ora 10:05
0 citiri
Record de conturi de tranzacționare la BVB - TradeVille
FOTO: tradeville.ro

Record De Conturi De Tranzacționare La BVB

Numărul total de investitori la BVB, la sfârșitul trimestrului 3, a fost de 168,072, in creștere cu aproximativ 10,000 fata de trimestrul precedent. Aproximativ 20% dintre investitorii la bursa dețin doar titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor. Datele furnizate de Fondul de Compensare a Investitorilor nu iau in calcul daca un investitor apelează la unul sau mai mulți intermediari. Din cauza acestei metodologii, numărul real de investitori poate sa fie mult mai mic. (Sursa: ZF)

Comerțul Cu Amănuntul, Pe Trend Ascendent

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (exceptând pe cel cu autovehicule si motociclete) a înregistrat o creștere de 2%, ca serie bruta, in primele 9 luni ale anului comparativ cu 2022. Aceasta dinamica s-a datorat creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3.5%) si la vânzările de produse alimentare, băuturi si tutun (+3.4%). (Sursa: INS)

Milenialii Si Cardurile De Credit

Datoriile aferente cardurilor de credit din SUA au crescut la un nivel record de 1.08 trilioane USD in trimestrul al treilea, cu 154 mld. USD mai mult decât in trimestrul precedent, pe fondul unor cheltuieli de consum puternice. Ratele totale de delicventa, care măsoară neplata acestor datorii, au depășit nivelurile pre-pandemice. Categoria de vârsta responsabila cel mai mult pentru acest trend este cea cuprinsa intre 30 si 39 de ani (milenialii). (Sursa: CNBC)

Campionii Sustenabilității

Directorul general al băncii Standard Chartered, Bill Winters, considera ca redresarea economiei chineze a fost una dezamăgitoare, dar anumite sectoare au înregistrat o creștere remarcabila. China s-a remarcat in acest an prin expansiunea in sectorul de vehicule electrice si tot ceea ce înconjoară sustenabilitatea si tehnologia pentru energia regenerabila. China se mândrește cu cea mai mare piața de vehicule electrice din lume, cu 5.9 mil. de unități vândute in 2022. (Sursa: CNBC)

Holde Agri Invest- Clasa Preț curent 0.884 RON ( -0.45% ) MCap 90.2M P/E -57.724

Conducerea Holde Agri Invest a informat piața cu privire la aprobarea Consiliului Autorității de Supraveghere Financiara a Prospectului UE de Creștere al companiei aferent majorării capitalului social cu aport in numerar. In acest sens, compania va publica in perioada următoare informațiile legate de procesul de majorare, inclusiv calendarul operațiunii. (Sursa: BVB)

Nuclearelectrica Preț curent 47.30 RON ( -0.84% ) MCap 14.2B P/E 5.04

Agenția de rating Fitch a confirmat rating-ul BBB- pentru Nuclearelectrica. Acest rating reflecta profilul solid de afaceri al companiei care este susținut de poziția de piața puternica ca unic producător de energie nucleara. Printre punctele forte ale companiei se mai numără si nivelul ridicat de profitabilitate, planurile de investiții pentru retehnologizarea Unității I, relația buna cu statul roman, precum si plafonarea prețului la energie prin mecanismul de piață MACCE. (Sursa: FinancialIntelligence)

Ihunt Technology Import-Export Preț curent 0.326 RON (0.00% ) MCap 24.5M P/E 9.332

iHunt Tehnology Import Export S.A. a informat piață cu privire la lansarea unui nou produs electrocasnic. Uscătorul de par iHunt Supersonic Dry oferă uscare rapida cu zgomot redus. Datorita tehnologiei de ionizare si a controlului inteligent al temperaturii, acest produs reduce încrețirea si îmbunătățește strălucirea parului. Primele unități vor fi livrate chiar din noiembrie. (Sursa: BVB)

Adidas Preț curent 841.1 RON ( -1.75% ) MCap 175B

Adidas a anunțat o scădere a profitului net si a vânzărilor pentru trimestrul al treilea. Compania germana a înregistrat o scădere a profitului net cu 25% fata de anul trecut, acesta însumând 259 mil. EUR. Veniturile companiei au totalizat 6 mld. EUR, ceea ce implica o scădere de 6.4% fata de 2022. Daca am exclude fluctuațiile cursului valutar, veniturile ar fi înregistrat o creștere anuala de 1% conform companiei. Adidas continua sa lucreze la reducerea nivelului ridicat al stocurilor. (Sursa: WSJ)

Ubs Group Ag Preț curent 24.87 USD ( -0.52% ) MCap 78.8B

UBS a început vânzarea de obligațiuni AT1 pentru prima data de la finalizarea preluării Credit Suisse. Acest tip de obligațiuni este considerat ceva mai riscant si se pretează investitorilor instituționali. AT1 au fost introduse, pentru prima data, in urma crizei financiare din 2008, cu scopul de a spori capitalul deținut de instituțiile financiare pentru protecție împotriva crizelor viitoare. Agenția de rating Fitch a atribuit noilor obligațiuni rating-ul BBB, cu patru niveluri sub ratingul general al grupului bancar. (Sursa: CNBC)

Amazon Com Inc Preț curent 141.79 USD ( -0.64% ) MCap 1.47T P/E 112.89

Amazon investește sume importante pentru antrenarea unui model de limbaj mare (LLM) cu scopul de a concura cu modelele de top de la OpenAI si Alphabet. Modelul Olympus are 2 trilioane de parametri, ceea ce l-ar putea transforma intr-unul dintre cele mai performante modele aflate in curs de formare. Spre comparație, GPT-4 deținut de OpenAI are doar 1 trilion de parametri. (Sursa: Reuters)

Meta Platforms Inc (facebook) Preț curent 317.00 USD ( -0.68% ) MCap 821B P/E 36.43

Meta Platforms a anunțat ca va cere agenților de publicitate sa dezvăluie atunci când difuzează anunțuri politice cu mijloace media care au fost modificate digital de inteligenta artificiala. Aceasta știre vine in contextul in care SUA se pregătește de alegerile prezidențiale din 2024. Măsura va intra in vigoare de la începutul anului viitor, cu scopul de a limita dezinformările. (Sursa: WSJ)

Deschide Cont la TradeVille.

Aceasta prezentare factuala este realizata de Departamentul de Analiza TradeVille. Cotațiile afișate sunt cele de la sfârșitul zilei precedente de tranzacționare. Investiția în instrumente financiare presupune riscuri specifice; performantele anterioare nu sunt un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. Costurile de achiziție și fluctuațiile valutei pot influenta randamentul investiției.

Nu exista instrument financiar fără risc (citeste). SSIF TradeVille SA, Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, București, +40 21 318 75 55, help@tradeville.ro. Autorizația CNVM 2225/15.07.2003. Reglementata de ASF. Agenție Brașov: (citeste).

...citeste mai departe despre "Record de conturi de tranzacționare la BVB - TradeVille" pe Ziare.com

Care sunt cele mai atractive companii pentru investiții sigure la bursă în 2024. Tesla și NVIDIA rămân în top, dar alte nume nișate și-au făcut loc în clasament
Care sunt cele mai atractive companii pentru investiții sigure la bursă în 2024. Tesla și NVIDIA rămân în top, dar alte nume nișate și-au făcut loc în clasament
Potrivit unei analize recente, câteva companii globale se reliefează ca fiind cele mai sigure investiții pe piața bursieră în 2024. Printre acestea, NVIDIA, Alphabet sau Tesla rămân cap de...
#bursa, #analiza, #analiza bursiera a zilei , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9737 RON

-0.0012

1 USD = 4.5689 RON

-0.0184
  1. ANAF vrea să implementeze un sistem fiscal ca în Vest pentru români. Cum va funcționa noul e-Factura pentru persoane fizice și care sunt temerile contabililor
  2. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  3. O mare putere în panică: Prăbușire a vânzărilor cu 7 miliarde, consumatorii nu mai ”mușcă” momeala
  4. Un sat întreg va fi ras de pe fața pământului. În locul său se va deschide o mină de cărbune
  5. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  6. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  7. Creștere uriașă a salariului piloților de la Tarom după protestul de luni. Au obținut și o diurnă mai mare
  8. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  9. Exodul a 300 de milioane de oameni, care lasă lumea mută: Miracolul Chinei și planul de a depăși SUA
  10. Soluția extremă a unui cunoscut analist economic: Copiii să muncească de la 16 ani, toată lumea să lucreze până la 75 de ani. “Ideea de a sta și a primi bani nu mai e funcțională”