Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profiturile Volvo in cadere libera

Profiturile Volvo in cadere libera
Anul trecut, profiturile companiei Volvo Car Corp. au avut o cadere libera. Castigurile nete inregistrate de-a lungul anului au scazut cu 55 de procente fata de 2004. Cu toate acestea Volvo a fost cea profitabila unitate a grupului Ford.Profitul constructorului suedez de masini Volvo s-a situat in jurul valorii de 460 de milioane de dolari, dupa ce in 2004 inregistrase castiguri de aproximativ 1 miliard de dolari.
Compania Ford, care nu imparte castigurile fiecarei unitati in parte, a declarat ca a inregistrat o crestere peste asteptari a castigurilor, cu 19 la suta, in special datorita vanzarii companiei care se ocupa cu inchirierea masinilor, Hertz Corp.

Totusi, nucleul companiei Ford, si anume chiar unitatea producatoare de automobile, a inregistrat pierderi mari in ultimul timp iar conducerea companiei a anuntat ca vor avea loc 30.000 de disponibilizari si 14 uzine, un sfert din capacitatea de productie, vor fi inchise, in incercarea de a opri scaderea pretului actiunilor si de a micsora costurile.

Conform cotidianului A"Dagens IndustriA" scaderea profiturilor companiei Volvo a avut ca principala sursa vanzarile reduse din Statele Unite dar si scaderea dolarului.

Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 779 ori