Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Facebook IPO: Piata de capital reactioneaza si apar primii castigatori

Facebook IPO: Piata de capital reactioneaza si apar primii castigatori


Listarea Facebook la bursa a oferit un impuls puternic pentru actiunile multor companii de IT, in ultimele zile. Zynga, LinkedIn si alte site-uri de acest tip au fost primele care au cules roadele succesului Facebook.

Zynga este "vedeta saptamanii" dupa ce Facebook a sustinut oficial in documentatia depusa pentru Oferta Publica Initiala ca datoreaza producatorului de jocuri sociale 12 procente din veniturile sale din 2011, scrie Forbes.

Respectul castigat s-a facut simtit si in valoarea actiunilor la sfarsitul sesiunii de tranzactionare de joi, cand aceasta crescuse cu 1,76 de dolari, sau 16,6%, pana la 12,36 de dolari. Cresterea vine dupa o scadere continua de la lansarea sa pe bursa, in decembrie, pana acum.

Actiunile LinkedIn, unul dintre competitorii Facebook, au crescut in aceeasi sedinta de tranzactionare cu 4,10 dolari, sau 5,7%, pana la 76,47 de dolari. LinkedIn si-a facut IPO-ul in luna mai a anului trecut.

Renren, site-ul de socializare din China, a inregistrat cresteri in valoarea actiunilor cu 55 de centi, sau 11 procente, pana la 5,56 de dolari. Renren, insa, a avut probleme foarte mari chiar si in incercarea sa de a se lista pe bursa. El a reusit sa faca asta in luna mai 2011, cu o valoare initiala a actiunilor de 14 dolari.

O investitie buna in acest moment ar fi Sina, compania mama a Wibo, serviciul de microblogging asemanator cu Twitter. Actiunile Sina au crescut cu 1,61 de dolari, sau 2,2%, pana la 75,50 de dolari.

Pandora a avut urcusuri si coborasuri, de la listarea publica din iunie 2011, cu o valoare de 16 dolari pe actiune. Actiunile Pandora s-au tranzactionat in scadere pana acum. La sfarsitul tranzactiei de ieri, actiunile serviciului de music sharing au crescut cu 28 de centi, sau 2,2%, pana la 13,17 dolari.

Groupon, este un alt site extrem de popular si, desi nu este un site de socializare, a primit un impuls sustinut de entuziasmul general din partea evenimentelor recente. Compania a avut oferta publica initiala in luna noiebrie, cand actiunile sale valorau 20 de dolari. La sfarsitul tranzactiei de joi, actiunile crescusera cu 1,14 dolari fata de sesiunea precedenta. Procentual, aceasta crestere reprezinta 5,3% pana la 22,63 de dolari, ca mai mare valoare de la listarea pe bursa a companiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1737 ori