Companiile mici de la care poti obtine profituri mari

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 18:25
1590 citiri
Companiile mici de la care poti obtine profituri mari

Chiar si o companie de top, cu management performant, profituri generoase si avantaje considerabile in fata concurentei poate dezamagi investitorii, in viitor. Daca vrei sa cumperi actiuni, alege, pe cat posibil, un portofoliu variat de companii si nu le ocoli pe cele de mici dimensiuni, pentru ca s-ar putea dovedi extrem de avantajoase.

Printre companiile de la care este bine sa cumperi actiuni se numara atat firme din domenii bine cotate, precum industria software, dar si companii din sectorul fast food, potrivit Forbes.

Topul intocmit de publicatia americana se bazeaza pe cresterea veniturilor, pe majorarea vanzarilor si pe rentabilitatea capitalurilor proprii.

Solar Winds

Simbol: SWI

Cel mai recent pret/actiune: 22,46 dolari

Vanzari: 171 milioane dolari

Compania a fost fondata in 1998 si a devenit profitabila chiar din primul an, in conditiile in care realizeaza instrumente mai rapide si mai usoare pentru managementul de retea.

HMS Holding

Simbol: HMSY

Cel mai recent pret/actiune: 24,3 dolari

Vanzari: 339 milioane dolari

Compania imbunatateste eficienta sistemului de asistenta medicala din SUA, prin intermediul analizelor financiare, de eligibilitate si clinice. De asemenea, compania ajuta programele americane precum Medicare si Medicaid identificand rau-platnicii.

In 2010, HMS Holding a recuperat plati de 70 de miliarde dolari. In cazul in care valoarea companiei va creste cu 25%, pretul actiunilor va ajunge la 44 dolari.

Ancestry.com

Simbol: ACOM

Cel mai recent pret/actiune: 24,15 dolari

Vanzari: 354,4 milioane dolari

Ancestry.com are mai mult de 1 milion de abonati care platesc o taxa cuprinsa intre 13 si 25 dolari pe luna. Site-ul le arata utilizatorilor ce rude au si legaturile de familie vechi. Singura problema este ca nu oricine din trecut este interesant, motiv pentru care mai mult de jumatate dintre utilizatori nu isi reinnoiesc abonamentul.

Firma incearca sa compenseze acest inconvenient adaugand noi optiuni si marind perioada pentru care pot fi aflate informatii. Pretul actiunilor ar putea ajunge la 35 de dolari.

Buffalo Wild Wings

Simbol: BWLD

Cel mai recent pret/actiune: 57.86 dolari

Vanzari: 681.5 milioane dolari

Chiar si pe timp de criza, aripioarele picante servite cu bere rece sunt preferatele americanilor. Restaurantele Buffalo Wild Wings au inregistrat o crestere a vanzarilor de aproximativ 6% si i-au determinat pe proprietari sa deschida alte 631 de unitati noi.

In urmatorii patru ani, veniturile lantului de tip fast food ar putea creste cu 20%, iar pretul actiunilor ar putea ajunge la 70 de dolari.

iRobot Corp

Simbol: IRBT

Cel mai recent pret/actiune: 28,24 dolari

Vanzari: 422,6 milioane dolari

Din totalul veniturilor incasate de firma, 60% se bazeaza pe robotii folositi in scopuri casnice, care curata podele sau aspira. Analistii citati de Forbes se asteapta ca pretul unei actiuni sa ajunga la 43 dolari.

PG Photoconics

Simbol: IPGP

Cel mai recent pret/actiune: 45,04 dolari

Vanzari: 402,7 milioane dolari

IPG Photonics detine 70% din piata industriala de lasere folosite in constructia automobilelor, avioanelor si electronicelor. Sistemele produse de IPG Photonics ajuta la taierea si finisarea pieselor utilizate. Cererea este in continua crestere, iar actiunile ar putea ajunge pana la 70 dolari.

Emergent Biosolutions

Simbol: EBS

Cel mai recent pret/actiune: 16,98 dolari

Vanzari: 283,9 milioane dolari

Compania realizeaza vaccinuri, in special impotriva otravirii cu antrax si se ocupa, in paralel, cu dezvoltarea unor noi terapii. Emergent a semnat un contract cu o durata de 5 ani, care incepe in 2012, prin care se obliga sa furnizeze 9 milioane de doze de vaccin anual, o crestere de 28% a productiei anuale. Pretul actiunilor ar putea ajunge pana la 27 dolari.

Hawkins

Simbol: HWKN

Cel mai recent pret/actiune: 32.9 dolari

Vanzari: 311 milioane dolari

Compania produce si distribuie o varietate de produse chimice de specialitate, de la acizi pana la saruri. Fostul CEO, John Hawkins, a murit in acest an si a fost inlocuit de nepotul sau, Patrick Hawkins. Produsele chimice concentreaza aproximativ 3 sferturi din vanzarile firmei.

In contextul in care situatia financiara a firmei sta foarte bine, cu 23 de milioane dolari cash si fara nicio datorie, sansele ca actiunile Hawkins sa ajunga pana la 45 dolari sunt foarte mari.

Exlservice Holdings

Simbol: EXLS

Cel mai recent pret/actiune: 23,08 dolari

Vanzari: 295,6 milioane dolari

Compania ofera servicii complete de consultanta financiara, de la colectari de taxe, acordari de imprumuturi, servicii de contabilitate si asistenta pentru client. Contractele pe termen lung ofera stabilitate. Vanzarile au inregistrat o crestere de 28%, iar analistii estimeaza ca pretul unei actiuni ar putea ajunge pana la 31 dolari.

HealthStream

Simbol: HSTM

Cel mai recent pret/actiune: 12,68 dolari

Vanzari: 73,8 milioane dolari

O companie mica, dar un jucator dominant in nisa profitabila a produselor de ingrijire a sanatatii. Marea majoritate a a clientilor este formata din angajati ai spitalelor. De asemenea, compania produce echipament tehnologic medical.

Vanzarile si profiturile sunt in continua crestere, iar acest aspect explica cererea mare pentru actiunile HealtStream. Forbes nu mentioneaza la ce valoare estimeaza analistii ca vor ajunge actiunile.

Interactive Ingelligence Group

Simbol: ININ

Cel mai recent pret/actiune: 29,15 dolari

Vanzari: 192,2 dolari

Interactive Ingelligence Group se ocupa cu realizarea de software care gestioneaza orice, de la mailurile primite de departamentul de client service, pana la derularea campaniilor de marketing online.

Avaya si Cisco sunt principalii competitori, dar avantajul Interactive este costul mai mic de fabricatie, si prin urmare, preturile reduse. Actiunile ar putea ajunge la 40 dolari.

#Companii bune pentru investitii, #companii actiuni profit , #Pret actiuni