BP a descoperit petrol in Golful Mexic

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 09:41
1927 citiri
BP a descoperit petrol in Golful Mexic

Compania petroliera BP a anuntat descoperirea unui zacamant "urias" de titei in platforma continentala a Golfului Mexic, unde isi desfasoara activitatile de extractie.

Gigantul britanic BP este cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din zona Golfului Mexic, cu o cantitate de 400.000 de barili de petrol pe zi.

Reprezentantii companiei au declarat ca noul zacamant a fost descoperit la oa adancime de aproape 11.000 de metri adancime. Putul forat in Golful Mexic de catre lucratorii BP este unul dintre cele mai adanci din lume si a fost botezat Tibru, dupa fluviul care strabate capitala Italiei, Roma.

Vestea descoperirii noii rezerve de titei a adus o marire a pretului actiunilor companiei petroliere.

Noul put petrolier acceseaza o rezerva de peste trei miliarde de barili de hidrocarbura, ceea ce poate asigura activitatea BP in zona Golfului Mexic pentru urmatorii cinci ani, au spus reprezentantii gigantului petrolier.

Purtatorul de cuvant al BP a declarat ca o descoperire este caracterizata drept "uriasa" in industrie daca bazinul descoperit adaposteste cel putin 250 de milioane de barili de titei. Totusi, in practica, doar cel mult 30% din rezerva gasita poate fi exploatata.

Putul Tibru este rezultatul cooperarii dintre BP, care detine 62% din aceasta instalatie, compania de stat braziliana Petrobras (20%) si firma americana ConocoPhillips, care detin 18% din instalatie. Cei aproape 11 kilometri ai putului au fost forati in aproape o jumatate de an. Sapaturile pentru Tibru au inceput in martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bp, #petrol, #golf, #mexic , #Pret actiuni