Actiunile europene au inchis in scadere: Economia va creste lent

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 19:54
1070 citiri
Actiunile europene au inchis in scadere: Economia va creste lent

Actiunile marilor companii europene au incheiat tranzactiile de vineri in scadere pentru a doua sedinta consecutiv, dupa ce un indice privind increderea in economia germana a coborat la minimul ultimilor doi ani, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx 600 a scazut cu 0,8%, fiind cu 9,5% sub un maxim al anului atins pe 16 martie.

"In viitorul apropiat, cresterea economica va fi extrem de lenta, dobanzile la un nivel scazut, iar volatilitatea va fi provocata de factori politici", a declarat Lucy MacDonald, director pentru investitii la compania RCM, care administreaza active de circa 128 de miliarde de dolari.

Increderea mediului de afaceri din Germania a coborat in iunie la minimul ultimilor doi ani, potrivit unui indice calculat de institutul german Ifo, care se adauga la o serie de informatii din aceasta saptamana care sugereaza ca problemele din zona euro incep sa afecteze cea mai mare economie din Europa.

Actiunile Volkswagen au coborat cu 2,1%, BMW cu 2,2%, iar Porsche cu 1,5%, in urma informatiilor aparute in publicatia Handelsblatt, referitoare la discounturile in crestere oferite pentru automobilele noi in iunie.

Pe alte piete europene, indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 0,95%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,26% si CAC 40 al bursei din Paris cu 0,75%. La Madrid, indicele Ibex 35 a urcat cu 1,52%.

#actiuni europene crestere, #crestere economie Europa , #Pret actiuni