Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vulpescu: Piata de capital romaneasca este incremenita

Vulpescu: Piata de capital romaneasca este incremenita


Piata de capital romaneasca este incremenita, iar rulajul anual reprezinta numai 10% din capitalizarea bursiera, de 4-5 ori mai putin decat, spre exemplu, la bursa din Varsovia sau Londra, unde intre investitori "circula" pana la 50% din capitalizarea bursiera, a declarat joi, directorul de cabinet al ministrului Finantelor Publice, Remus Vulpescu, intr-o conferinta pe tema relansarii pietei de capital romanesti.

"Capitalizarea BVB este de 33 de miliarde de euro, iar lichiditatea zilnica este de numai 0,04%, ceea ce, intr-un an, cu circa 250 de zile lucratoare, genereaza un rulaj de 10% din capitalizarea bursiera", a afirmat Vulpescu.

El a mentionat si compania Oltchim, care intra in capitalizarea BVB cu numai opt milioane de euro, desi detine active de 400 de milioane de euro.

In ceea ce priveste participarea publicului la dezvoltarea BVB, Vulpescu a spus ca, din fericire, cele 45 de miliarde de euro din depozitele populatiei si firmelor nu se pot muta foarte repede pe bursa si si-a aratat rezerva fata de modul cum ar putea fi fiscalizate tranzactiile directe cu actiuni la purtator.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 916 ori