Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tanase (BVB): Reglementarea pietei de capital creeaza incredere pentru investitor

Tanase (BVB): Reglementarea pietei de capital creeaza incredere pentru investitor


Viitorul unei piete de capital nu se poate intampla intr-o zona dereglementata, deoarece reglementarea creeaza incredere pentru investitori, a declarat, luni, intr-un eveniment de specialitate, Adrian Tanase, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Nu cred ca viitorul unei piete de capital se poate intampla intr-o zona dereglementata. Sunt un sustinator aprig al zonei reglementate, pentru ca are un rost bine definit, acela de a crea incredere pentru investitori. Increderea este cruciala pentru a dezvolta o piata de capital. Trebuie sa intelegem foarte bine rolul acestei reglementari si modul in care se aplica. Trebuie sa facem acest exercitiu de a intelege toate aceste articole din legile care sunt propuse si sa putem promova aceste mecanisme. Sa intelegem scopul acestor reglementari mai ales cand vorbim despre Legea emitentilor, care se adreseaza antreprenorilor care vor sa-si listeze companiile. Si in Codul Bursei trebuie sa existe o revizuire. Incercam sa-l revizuim, incat sa eliminam elementele redundante si sa ramanem cu substanta acestor elemente si cu un sistem cat mai putin birocratic", a mentionat Tanase.

Organizatia Profesionistilor din Piata de Capital (OPPC) a organizat, luni, la sediul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), conferinta cu tema "Situatii specifice din activitatea societatilor listate - relatia cu actionarii, informatii privilegiate si manipularea pietei".

Evenimentul sustinut de BVB a debutat cu deschiderea sedintei de tranzactionare a Bursei, iar ulterior cu lansarea cartii 'Legea privind emitentii de instrumente financiare si operatiuni de piata. Comentariu pe articole', scrisa de catre avocatul Cristian Dutescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1508 ori
Citeste mai multe despreinvestitori piata capital Romania