Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTP Bank Romania: 28 decembrie este ultima zi de intermediere tranzactiilor pe piata de capital

OTP Bank Romania: 28 decembrie este ultima zi de intermediere tranzactiilor pe piata de capital


OTP Bank Romania si-a informat clientii ca data de 28 decembrie 2012 este ultima zi de intermediere tranzactiilor pe piata de capital, potrivit unei notificari de denuntare unilaterala publicate pe site-ul bancii.

"Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca, urmare a revizuirii ofertei de produse si servicii furnizate de OTP Bank Romania S.A., managementul bancii a decis renuntarea la activitatea de prestare de servicii de investitii financiare (intermediere pe piata de capital).

In aceste conditii, va notificam denuntarea unilaterala a Contractului de Prestari Servicii de Investitii Financiare incheiat intre dumneavoastra si OTP Bank Romania S.A., prezenta notificare fiind de asemenea aplicabila si valabila si pentru orice Anexe sau Acte Aditionale la Contractul mai sus mentionat. In conformitate cu prevederile art. 9.2 alin. (3) din Contractul de Prestari Servicii de Investitii Financiare, acesta inceteaza la data de 31 ianuarie 2013", se arata in document.

Banca roaga clientii sa ii instructeze cu privire la vanzarea instrumentelor financiare detinute si/sau transferul acestora, respectiv a fondurilor detinute in contul de piete de capital, pana la data incetarii Contractului.

"Pentru ca operatiunile de inchidere a contractului sa poata fi efectuate pana la data de 31 ianuarie 2013, va informam ca ultima zi de tranzactionare este data de 28 ianuarie 2013, inclusiv.

Dupa data de 31 ianuarie 2013, instrumentele financiare existente in contul dumneavoastra deschis la OTP Bank Romania urmeaza a fi transferate automat la Depozitarul Central, fondurile banesti existente in contul de piete de capital urmeaza a fi transferate in contul curent pe care il aveti deschis la OTP Bank Romania S.A., iar contul de piete de capital va fi inchis", arata notificarea bancii.

Pe 20 decembrie OTP Bank Romania a anuntat ca a decis sa se retraga din activitatea de brokeraj de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ca urmare a scaderii tranzactiilor pe piata de capital.

"Este o decizie locala, bazata pe consideratii de business si va fi aplicata din ianuarie 2013, dupa indeplinirea pasilor legali. Contextul economic dificil a dus la cateva schimbari in toate pietele, iar Romania nu face exceptie, dar suntem optimisti ca lucrurile se vor schimba in urmatorii ani si 2013 poate fi un start imbunatatit pentru pietele financiare", a declarat Laszlo Diosi, CEO OTP Bank Romania.

Capitalul social al bancii a fost majorat la inceputul lunii decembrie la 732,9 milioane lei, de la 682,9 milioane lei.

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1723 ori