Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dinamica investitiilor autohtone in primele trei luni atinge un nivel record

Dinamica investitiilor autohtone in primele trei luni atinge un nivel record
Ritmul de crestere a investitiilor in economia Romaniei in primele trei luni ale anului a fost cel mai mare din istorie, a declarat presedintele Sectiunii Servicii din cadrul Camerei de Comert si Industrie Bucuresti (CCIB), Viorel Paul."Romania este considerata de investitori in continuare ca fiind una dintre pietele cele mai atractive si dinamice din lume", a afirmat reprezentantul CCIB.


Potrivit datelor Bancii Centrale, investitiile straine directe s-au dublat in primele patru luni din acest an fata de perioada echivalenta din 2007, crescand cu 100,5%, si ajungand la 3,22 miliarde euro.De asemenea, acesta a precizat ca Bucurestiul este cea mai dinamica zona economica din Romania, cu peste 14% din Produsul Intern Brut al tarii, gazduind peste 21 la suta din firmele atractive existente pe piata. "Capitala este cea mai bogata regiune din Romania, cu un PIB pe cap de locuitor care s-a situat la aproximativ 75% din media Uniunii Europene", a spus Viorel Paul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1082 ori