Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Depozitarul Central simplifica accesul investitorilor straini pe piata de capital romaneasca

Depozitarul Central simplifica accesul investitorilor straini pe piata de capital romaneasca


Accesul investitorilor straini la instrumente financiare romanesti de tipul actiunilor, drepturilor si unitatilor de fond admise la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost simplificat, dupa ce Depozitarul Central (DC) a adoptat noi reguli pentru decontarea tranzactiilor de tip "turnaround", care se aplica incepand cu data de 7 mai.

Potrivit unui comunicat al DC - societatea care realizeaza operatiunile de compensare-decontare pentru tranzactiile pe bursa - a eliminat si restrictiile in ceea ce priveste variatia maxima admisa pentru pretul aferent tranzactiilor incheiate in afara sistemelor de tranzactionare de tip turnaround fata de pretul aferent tranzactiilor corespondente incheiate la BVB si ordinea de efectuare a tranzactiilor incheiate la BVB si a celor corespondente.

O tranzactie OTC (over-the-counter) "turnaround" are o pereche intr-o tranzactie pe bursa - practic un broker international cumpara actiuni din bursa, pe care apoi le transfera catre clientii lui care nu sunt prezenti pe piata romaneasca.

Decontarea tranzactiilor turnaround este menita sa atraga in Romania clienti internationali care nu sunt in prezenti si poate fi utila, spre exemplu, ofertelor publice ale companiilor de stat, pentru ca face mai usoara atragerea clientilor brokerilor internationali.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1785 ori