Cazul Sima: Jurnalistul Bogdan Chiriac cere daune morale de 1,5 mil dolari

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 16:21
3488 citiri
Cazul Sima: Jurnalistul Bogdan Chiriac cere daune morale de 1,5 mil dolari

Jurnalistul Bogdan Chiriac a cerut daune morale de 1,5 milioane dolari, printr-o actiune in raspundere civila delictuala, fostului director al bursei SIBEX din Sibiu, Cristian Sima, in urma "acuzatiilor nefondate" pe care acesta le-ar fi facut la adresa sa.

"Documentele sunt falsuri. Pentru faptul ca spune ca am primit bani de la Ericsson si ca am aranjat chestiuni legate de sistemul de urgenta 112, ii fac o noua actiune in instanta. Avocatii mei de la firma Chiuariu si Asociatii se ocupa de acest lucru", a precizat Bogdan Chirieac, citat de Agerpres.

"Vom cere si daune materiale pentru ca in urma asa-ziselor dezvaluiri facute de Sima, clientul societatii noastre de avocatura a pierdut un contract important in domeniul privat. In plus, depunem plangere penala la Parchet pentru toate inscrisurile false care au fost facute publice", a declarat Georgiana Teodorescu, avocat asociat la societatea de avocatura Chiuariu si Asociatii.

LA inceputul acestei luni, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat ca l-a sanctionat pe Cristian Sima cu 50.000 lei, iar societatea de investitii financiare WBS Romania a primit o amenda de 40.907 lei si i-a fost retrasa autorizatia de functionare in urma unor incalcari grave ale prevederilor legale specifice pietei de capital.

Brokerul Cristian Sima a declarat in octombrie, la Realitatea TV, ca a plecat din tara de frica si nu cu banii clientilor sai, pe care i-a pierdut chiar pe bursa.

#Cristian Sima disparitie, #broker Cristian Sima, #sima bogdan chiriac , #Piata de capital